Praktik vid event

Är du mellan 16 och 20 år och vill jobba extra vid event? Då är du välkommen att söka praktik på HX-Festivalen.

Hx är Helsingborgs stadsfestival för alla som bor, vistas i eller bara gillar Helsingborg. Från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr breder Hx ut sig med mat, musik och aktiviteter. Nu kan du som är mellan 16 och 20 år söka praktik på HX-Festivalen som pågår 2-5 augusti 2018.

Vad gör jag och vilka dagar gäller det?

Du kan söka följande praktikplatser:

Aktiviteter barnområde

Interagera med besökarna och få dem att ta del av de olika aktiviteterna på området. Du är positiv, utåtriktad och hjälpsam mot barn och deras föräldrar. Viktigt för uppdraget är att man är serviceinriktad och behjälplig. Det vill säga, välkomnar besökarna, är öppen, glad och lösningsorienterad. 4 platser, polisutdrag krävs.

Informationsvärd

Som Hx-värd är du evenemangets ansikte utåt och finns behjälplig för att svara på frågor och bemöta besökarna. Du är även kansliets ögon och öron ute på området och kan rapportera ifall man ser saker som behöver åtgärdas under evenemanget. Viktigt för uppdraget är att vara serviceinriktad och behjälplig. Det vill säga, välkomnar besökarna, är öppen, glad och lösningsorienterad. 10 platser.

Värd vid utlåningsdiskar

Vid utlåningsdiskar ansvara du för de saker som behövs för de olika aktiviteterna på området och se till att besökare kan låna och använda sakerna. Detaljerad arbetsbeskrivning får ni på plats av er arbetsledare. Viktigt för uppdraget är att man är serviceinriktad och behjälplig. Det vill säga, välkomnar besökarna, är öppen, glad och lösningsorienterad. 8 platser.

Backstagevärd

Som backstagevärd är du behjälplig bakom scen för att ställa iordning loger och skapa en bra miljö för de som ska medverka. Här arbetsleds man av backstageansvarig och är stationerad på en av våra två stora scener men kan även få agera runner till någon av de mindre scenerna på området. 8 platser.

Ansök mellan den 4 och 17 juni

Här kan du ansöka om praktik vid event mellan den 4 och 17 juni 2018. Du som är mellan 16 och 20 år (född 1998-2002) och som är folkbokförd i Helsingborgs stad kan söka praktiken.

Du får svar senast den 21 juni via mail. Du måste tacka ja/nej till erbjudandet senast den 28 juni. Du som söker praktik inom “Aktiviteter barnområde”ska även lämna in ett utdrag från polisens belastningsregister. Beställ det samtidigt som du söker eftersom det kan ta två veckor att få hem det från polisen. Belastningsregistret lämnar du till Arbetsmarknadsförvaltningen, reception på Järnvägsgatan 35 i entréplan, senast den 19 juli. Om du blir erbjuden en plats måste du delta i det obligatoriska informationsmötet 26 juli klockan 18:00 på Helsingborgs stadsteater.

Praktikersättning och utbetalning

  • Praktikersättningen för ungdomar över 18 år är  86:-/timme. Det räknas på året du fyller 18 år.
  • Praktikersättningen för ungdomar under 18 år är 70:-/timme.
  • Ob-ersättning enligt kollektivavtal.
  • Praktikersättning för eventet OV Beachhandboll betalas ut den 27 juni.
  • Praktikersättning för eventet East Side Stories UNG betalas ut den 27 augusti.
  • Praktikersättningen för eventet Hx betalas ut den 27 augusti.

För mer information om praktiken kontakta Veronica Månefrost Nord.