Sommarentreprenör med Ung Drive för ungdomar

Sommarentreprenör med Ung Drive för ungdomar

Välkommen till sidan om sommarentreprenörskap. Nu är ansökningstiden slut för sommarentreprenör 2020.

Du som är född mellan 2000-2004 och är folkbokförd i Helsingborg kan söka till sommarentreprenör. Sommarentreprenör innebär att du får en chans att testa på att driva eget företag och tjäna dina egna pengar. Med stöd från riktiga entreprenörer får du lära dig allt du behöver för att lyckas i ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under en period på sommarlovet.

Ansökningstiden till sommarentreprenör är 17 februari-8 mars 2020. Du kan inte ansöka efter den 8 mars.

Alla som söker kommer dock inte att erbjudas plats som sommarentreprenör eller plats inom sommarpraktik eftersom fler söker än vad det finns platser. De som tidigare har sökt men inte har haft sommarpraktik eller plats som sommarentreprenör i Helsingborgs stad prioriteras före de som söker för första gången.

Sommarentreprenör är endast under en period i sommar, period 1. Period 1 är den 15 juni till den 3 juli (vecka 25-27). Det går inte att kombinera sommarentreprenör med sommarpraktik men det går bra att skicka in ansökan till båda.

Mina sidor

Du loggar in på Mina Sidor med ditt personnummer och lösenord. På Mina Sidor får du en överblick av din ansökan och kan när som helst ändra dina kontaktuppgifter om du exempelvis flyttar, byter mobilnummer eller e-post.

Här är några saker att tänka på kring sommarentreprenör

  • Besked om erbjudande 31 mars.
  • Tacka ja/nej senast den 13 april.
  • Praktiköverenskommelsen ska vara Ung Drive tillhanda senast den 5 juni.