Sommarentreprenör med Ung Drive för ungdomar

Sommarentreprenör med Ung Drive för ungdomar

Snart är det dags för dig som är 16-20 år att söka sommarentreprenörskap. Du kan söka plats som sommarentreprenör från den 17 februari fram till den 8 mars 2020.

Du som är född mellan 2000-2004 och är folkbokförd i Helsingborg kan söka till sommarentreprenör 2020. Sommarentreprenör innebär att du får en chans att testa på att driva eget företag och tjäna dina egna pengar. Med stöd från riktiga entreprenörer får du lära dig allt du behöver för att lyckas i ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under en period på sommarlovet.

Alla som söker kommer dock inte att erbjudas plats som sommarentreprenör eller plats inom sommarpraktik eftersom fler söker än vad det finns platser. De som tidigare har sökt men inte har haft sommarpraktik eller plats som sommarentreprenör i Helsingborgs stad prioriteras före de som söker för första gången.

Här kan du söka till sommarentreprenör mellan 17 februari och 8 mars 2020. Du kan inte ansöka före den 17 februari eller efter den 8 mars.

Observera! Du kan antingen ansöka om sommarpraktik 2020 eller sommarentreprenör 2020.

Sommarentreprenör är endast under en period i sommar, period 1. Period 1 är den 15 juni till den 3 juli (vecka 25-27) och det går inte att kombinera sommarentreprenör med sommarpraktik men det går bra att skicka in ansökan till båda. Sommarpraktik har en egen ansökan. Här kan du läsa mer om och söka till sommarpraktik.

Vänligen observera att det är olika ansökningar till sommarentreprenör och sommarpraktik.

Här är några saker att tänka på kring sommarentreprenör

  • Ansökan 17 februari till den 8 mars.
  • Besked om erbjudande 31 mars.
  • Tacka ja/nej senast den 13 april.
  • Praktiköverenskommelsen ska vara Ung Drive tillhanda senast den 5 juni.

Och en sista grej: sök din praktik själv. Fråga gärna en vuxen om råd eller hjälp, men fyll i ansökan själv med dina egna ord. Låter du någon annan göra din ansökan så är risken stor att praktiken inte blir som du har tänkt dig.