Cecilia

Cecilia Larsson är biträdande projektledare för SmartMat Hbg. Målet är att halvera matsvinnet och öka andelen klimatsmart mat på våra skolor.

Vad gör en biträdande projektledare för SmartMat Hbg?

Tillsammans med projektgruppen och våra kollegor ute i Helsingborgs stads skolor och skolkök arbetar vi för att halvera matsvinnet och sänka den klimatpåverkan som våra inköpta livsmedel bidrar till. Vi försöker hitta de smartaste, roligaste och godaste sätten att slänga mindre och laga mer hållbar mat.

Varför valde du det här yrket?

Frågorna kring hur vi kan producera och konsumera livsmedel på ett hållbart sätt är både otroligt intressanta och otroligt viktiga så när möjligheten att få arbeta med dem hos en aktör som Helsingborgs stad som har så stor möjlighet att påverka så var det något jag bara var tvungen att testa.

Hur har din yrkesresa sett ut?

Jag har arbetat med marknadsföring på olika sätt sedan min examen från Service Management-programmet. Först inom färgbranschen och sedan med frukträddarföretaget Rescued Fruits.

Vilken utbildning kan man gå för att jobba med det du gör?

Jag läste Service Management-programmet på Campus Helsingborg

Vad tycker du är bra med ditt jobb?

Jag har ett väldigt spännande uppdrag där jag får arbeta med frågor jag är nyfiken på och det tillsammans med många engagerade och skickliga kollegor som jag lär mig mycket av.

Vad har du för utmaningar?

Framförallt att varje individ har sin egen uppsättning förutsättningar kring maten samtidigt som det är något som ligger oss alla så nära och är så viktigt för vår vardag, hälsa och självbild. Och vi har närmare 20 000 matgäster varje dag i våra skolor – det är många individer vars matvanor ändras litegrann när skolmaten ska blir mer hållbar. Det finns alltså många perspektiv att ta hänsyn till för att förändringarna ska ske på ett bra sätt. Men det är också det som gör det så roligt, att det finns utrymme till många olika idéer, tester och lösningar.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Det enda som är typiskt är nog att vi får prata mycket om mat tillsammans med människor med bra idéer om mat –  fantastiskt roliga dagar med andra ord!

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?