Katarina

Katarina är lärare i teknik, matte och NO på Dalhemsskolan.

Hur länge har du jobbat som lärare?
– Sedan 2010.

Varför valde du det här yrket?
– För att jag tycker det är roligt att lära. Det går alltid att lära sig något nytt och sen tycker jag det är roligt att kommunicera med människor.

Vad har du för utbildning?
– Jag är utbildad lärare för årskurs 4 till 6 i ämnena teknik, no och matte. Men jag är även behörig lärare i historia, geografi och svenska.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
– Det krävs en lärarexamen.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?
– Fördelarna är att jag alltid har roligt på jobbet, jag träffar alltid glada människor. Träffar jag de som är sura eller ledsna brukar det för det mesta gå att vända till något positivt.

Vad har du för utmaningar?
– Det är nog all administration. Jag hade velat spendera mycket mer tid med eleverna och inte så mycket med dokumentationen kring dem. Jag tror att det hade varit fördelaktigt för eleverna också.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Jag undervisar fram till eftermiddagen och därefter är det möten och planering inför nästa dag.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas?
– Det finns möjligheter utöver enbart undervisning, man kan arbeta som pedagog på flera ställen än enbart i en skolklass.

Finns det något mer du vill berätta?
– För att trivas med mitt jobb behöver man vara glad, positiv och se utmaningar i allting och göra det med glädje.Helsingborg är min hemstad och jag har bott här nästan hela mitt liv, det är en stad som satsar på barn och unga vilket främjar min yrkesroll.
Helsingborgs stad satsar också mycket på pedagogen, det finns stöd kring pedagogen och läraren. Till Pedagogiskt center i Helsingborg kan man vända sig för att få stöd och råd kring olika frågor. Som medarbetare i staden är jag aldrig ensam utan det finns alltid ett stödjande nätverk på alla plan.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?