Andreas

Andreas arbetar med gatudriftsfrågor på stadsbyggnadsförvaltningen.

Vi har inte alltid rätt

För att kunna lyckas med sitt uppdrag ser Andreas att det är viktigt att vara ödmjuk, empatisk och prestigelös som person. ”Vi måste vara duktiga på att se vilka svårigheter som kan upplevas och vi måste även vara duktiga på att prioritera. Vi ska också kunna lyssna in olika förslag på förbättringar från invånarna. Vi har inte alltid rätt.”

Jag vill ha invånaren som kund

Andreas hittade till Helsingborgs stad när han letade efter något, som han har svårt att sätta fingret på. ”Innan Helsingborg arbetade jag som konsult på ett konsultföretag inom samhällsbyggnad. Där insåg jag att jag inte var en ”konsult”. För mig är det viktigt att ha invånaren som kund och jag vill lämna ifrån mig en produkt som tjänar de boende i första hand.”

Målet stärker oss internt

Den största skillnaden från tidigare arbeten är att han får vara med och bestämma om vad som ska hända i staden här och nu. Samarbetet är bra i laget och det leder ofta till att ”produkten blir bättre och det blir roligare”. Det goda samarbetet ser Andreas kan bero på ”den kommunala ådran – att vi har ett gemensamt mål. Målet stärker oss internt. Vi jobbar för samma människor och vi vill hitta gemensamma lösningar.”  Det finns en framåtanda, potential och framförallt en stor vilja att göra bra.  Andreas fortsätter, ”Som nästan nyanställd känns det häftigt att kunna göra skillnad på riktigt. Att utveckla och förbättra tillsammans med engagerade, kompetenta och enastående kollegor känns riktigt bra.”

Man måste våga fråga

För att kunna lyckas som anställd i Helsingborgs stad ska man enligt Andreas ha ett öppet sinne och inte vara rädd att pröva något nytt. ”Det finns ofta en möjlighet att pröva och man måste våga fråga.”  Sedan jag började min tjänst har jag fått ansvar för nya områden, jag har fått gå de utbildningar som jag har behövt och jag har både delat med mig av mina erfarenheter och lärt mig mycket av mina kollegor. En riktigt bra arbetsgivare

Arbetsdagen kan Andreas lägga upp som han vill vilket är värdefullt då det ibland kan bli hektiskt hemma. Det förtroendet har varje medarbetare på stadsbyggnadsförvaltningen. Att förvaltningen finns centralt underlättar hans vardagar då han pendlar till jobbet. Det finns många utvecklingsmöjligheter och i framtiden ser Andres att han kanske inte har samma roll som idag men är säkert kvar i Helsingborgs stad. ”Det är en riktigt bra arbetsgivare!”