Semra

Semra Redzepagic är praktikant på Visionsfonden fram till slutet av januari 2019.

Varför valde du att praktisera just här?
– Jag valde att praktisera på Visionsfonden för att de främst arbetar med medborgarna och hjälper dem att förverkliga sina idéer som är givande för både Helsingborg som stad och helsingborgare. Det är genom att träffa medborgarna som man får en klarbild av Helsingborg och att det är en fantastisk stad att bo i.

Vad har du för utbildning?
– Jag har läst samhällsanalys och kommunikation vid Högskolan i Halmstad och har en statsvetenskaplig kandidatexamen. För tillfället läser jag mastersprogram i globala studier vid Lunds universitet.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
– Arbetet på Visionsfonden täcker många områden vilket gör att man inte behöver en specifik utbildning. Om man har en utbildning inom statsvetenskap, sociologi, media och kommunikation, konst eller liknande och samtidigt är samhällsintresserad så kommer man trivas i yrket.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?
– Det bästa är att träffa alla idérika medborgare som vill förändra staden till det bättre. Det är intressant att samarbeta med olika förvaltningar och lära känna personer som arbetar med olika projekt.

Vad har du för utmaningar?
– Utmaningarna är att nå ut med att Visionsfonden finns och att fler människor från olika stadsdelar ansöker hos Visionsfonden.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Ingen arbetsdag är sig lik. Dagen består oftast av möten, idécoachning, administrativa uppgifter och evenemang. När det är ansökningsperiod ägnar man mycket tid åt att läsa ansökningar och träffa personer som behöver hjälp med att fylla i ansökan.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas?
– Jag har möjlighet att utveckla mina kompetenser inom kommunikation och marknadsföring som jag inte arbetat mycket med utan bara använt teoretiskt. Det bästa är att man utvecklas tillsammans med idégivaren då idéerna handlar om olika områden som jag inte varit insatt i innan. Många projekt handlar exempelvis om konst och jag lär sig samtidigt som jag finns där som stöd.

Finns det något mer du vill berätta?
– För att trivas med detta yrke måste man vara utåtgående, social och initiativtagare. Vi söker efter kreativa medborgare men vi måste också vara kreativa i vår roll för att kunna uppfylla vår vision.