Tommy

Tommy är förändringsledare på CurioCity Idéutveckling och innovation.

Hur länge har du jobbat som förändringsledare?
– Fem månader.

Varför valde du det här yrket?
– Jag ville jobba med förändringsarbeten i kommunala sammanhang.

Vad har du för utbildning?
– Jag har lite blandad utbildningsbakgrund. Jag har bland annat en magisterexamen i kultur- och medieproduktion och en lärarutbildning.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
– Det finns ingen specifik utbildning vad jag vet utan det handlar mer om meriter och i min yrkesroll är det nog rätt bra om man har en blandad bakgrund med olika erfarenheter. Men det är nog en fördel om man har erfarenhet av att jobba med utveckling, projektledning och produktion.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?
– Fördelarna är att jag får jobba stadsövergripande i alla förvaltningar. Jag har alltid varit intresserad av utveckling i organisationer.

Vad har du för utmaningar?
– De är nog samma som fördelarna, det är mycket att ha koll på när man jobbar stadsövergripande.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Jag jobbar särskilt mycket med ett projekt som heter Idéslussen. En vanlig arbetsdag kan jag därför ha ett möte med en kollega som har en idé som den vill utveckla i organisationen. I mötet utvecklar vi idén och planerar hur kollegan på ett smart och enkelt sätt kan gå från idé till test för att kunna visa på värdet som idén skapar. Eftersom ett av målen med det vi gör är att fler inom staden ska veta vad som pågår och inspireras av utvecklingsarbetet är storytelling viktigt. Därför redigerar jag kanske ett videoklipp eller en radiopodd under dagen med material där jag intervjuat kollegor som utvecklar idéer, som jag sedan publicerar på något av stadens sociala medier. Innan dagen är slut har jag hunnit träffa en grupp kollegor på någon av stadens alla arbetsplatser för att ha en infoträff kring idéslussen eller göra en workshop kring idéutveckling och innovationsarbete.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas?
– Vi jobbar ju med utveckling, vår avdelning heter ”Curiocity – idéutveckling och innovation” så det är vad vi jobbar med ständigt – att möjliggöra och stötta initiativ till att tänka nytt!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.