20 feb
Den fantastiska leken – Helsingborgs stadsteater 100 år

20 februari 2022, 15:00 - 15:00

Stadsteatern Foajescenen numrerat

Book tickets now

Året är 1877. Klockan har slagit åtta på kvällen den 27 september. Den nybyggda teatern i kvarteret Thalia, där Bruksgatan korsar Prästgatan, är överfull. Mer än 800 helsingborgare i sina finaste högtidskläder fyller salongen. Förväntan hänger i luften när den påkostade teaterbyggnaden i fyra våningar ska invigas. Vita halsdukar och frackar svettas på parkett och i loger. Fotfolket trängs på ståplats. Så går ridån äntligen upp.

Den pampiga invigningen är en viktig del av stadens teaters brokiga historia. Att teatern blir stadsteater 1921 är en annan. Detta och mycket mer skildras genom korta, snabba återblickar i en pjäs specialskriven för jubileumsåret 2021.Den fantastiska leken är en lekfull, musikalisk och lärorik resa genom tid och rum, där du får träffa teaterdirektörer, politiker, dämonregissörer och en och annan narr som satt spår under teaterns första århundrade. Med enkla men effektfulla medel skildras den spännande historien som även speglar stadens. Det här är också en berättelse om den urgamla teaterkonsten som ännu efter 3 000 år fortsätter att förtrolla.
Den fantastiska leken ges som Afternoon Tea-föreställning på Foajéscenen. För regin står Jörgen Düberg som även tillhör teaterns fasta skådespelarensemble.
På scenen: Jörgen Düberg, Caroline Leander
Manus och regi: Jörgen DübergResearch: Jörgen Düberg, Yvonne EricssonScenograf och kostym: Yvonne EricssonLjusdesign: Kristin StormLjuddesign: Ådi Lindborg
Föreställningens längd: ca 1 tim och 20 min
Spelplats: Foajéscenen

Afternoon tea serveras ifrån kl 14.30. Föreställningen börjar kl 15.00
Paketerbjudande: 1 teaterbiljett + Afternoon tea = 210 kr

Läs våra köpvillkor här Helsingborg Arena & Scen – (ebiljett.nu)