23 sep
Destinationen Sverige – tillsammans ökar vi takten för en hållbar turism

23 september 2021, 09:00 - 10:30

Digitalt evenemang

Book tickets now

Vi befinner oss i en tid av omställning. Vad innebär det för turism och besöksnäringen? Hur arbetar vi för en hållbar turism idag och vad behöver vi göra mer av framöver? Välkommen till ett frukostseminarium om hållbar turism!

Tillväxtverket och Visit Sweden bjuder in till ett frukostseminarium som är startpunkten för en seminarieserie där vi tillsammans diskuterar hållbarhet utifrån olika infallsvinklar. Seminarierna kommer att arrangeras under hösten 2021 och våren 2022. Anmäl dig till första seminariet och var med och påverka innehållet i den kommande seminarieserien!

Preliminärt program

 • Välkomna!
  Carin Persson, Tillväxtverket och Jenny Jonevret, Visit Sweden
 • Så ökar vi takten för en hållbar turism och besöksnäring! Hur ser de nationella prioriteringarna ut ifrån ett hållbarhetsperspektiv? Och vad är nästa steg?
  Näringsdepartementet
 • Vad säger forskningen om hållbar turism?
  Eva Maria Jernsand, forskare Centrum för turism, Göteborgs universitet
 • Hållbar turism ur besökarnas perspektiv. Svenska och utländska resenärers inställning till hållbarhet. Vad gör resenärer nyfikna på Sverige och hur ser de på Sverige som resmål?
  Lena Gunnerhed, Head of Insight Management, Visit Sweden
 • Hur mäter vi hållbar besöksnäring? Hur vet vi om utvecklingen går åt rätt håll? Arbetet med att hitta metoder att följa upp ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet i besöksnäringen har påbörjats.
  Alex Dubois, Tillväxverket
 • Swisstainable! Så gör Schweiz. Switzerland tourism berättar om sina prioriteringar och vägval för att ställa om till en hållbar besöksnäring.
  Samuel Wille, Interim Head of Business Development, Switzerland Tourism

 

Digital konferens via teams. Länk till seminariet skickas innan seminariet.

Seminariet vänder sig till alla som arbetar för en hållbar turism och besöksnäring.

Anmäl dig senast den 21 september.