Familjesöndag med öppen verkstad för barnfamiljer

26 juni 2022, 11:00 - 16:00

26 jun
Familjesöndag med öppen verkstad för barnfamiljer

Upptäck, skapa och lär tillsammans. Varje söndag under H22 City Expo håller vi inspirerande prova-på-aktiviteter tillsammans med inbjudna gäster eller samarbetspartners.

Under sex söndagar testar vi att baka hällbröd, rulla fröbollar och växttryck och lerklining.

Datum och tid: 29 maj, 5, 12, 19 och 26 juni samt 3 juli klockan 11:00–16:00.

5 juni klockan 11:00-16:00

 • Samla frö och så vilt! Vi hjälper våra pollinatörer genom att så vilda växter som senare kan bli deras födokälla. Du tillverkar dina egna tidningskrukor på plats och är välkommen att ta hem 3 stycken sådder som ett bidrag till att öka den biologiska mångfalden.
 • Baka hällbröd i uteköket. Degen är redan satt – kom och rulla och stek ditt eget bröd på det nyöppnade uteköket – det finns smakrik egenodlad rabarberchutney som tillbehör. Allt blir godare av att ätas utomhus.

12 juni klockan 11:00-16:00

 • Växttryck. Prova på att göra växtryck med vilda blomster. Naturen är saftspänd och blommorna bär sin egen färg. Arrangera blomster och banka ut färgen på en bit tyg, gör ett vackert inbjudningskort eller varför inte en tygservett? Kom och prova denna enkla aktivitet som passar för alla åldrar.
 • Slöjdloppis. Välkommen att fynda påbörjade hantverkssaker eller andras halvfärdiga projekt så kallade UFON. Helsingborgs hemslöjdsgille finns på plats med några bord och Fredriksdal bidrar med lite andra intressanta hantverksämnen. Ta med något du med. Föranmäl dig då till oss. Du finner slöjdloppisen på vägen mot Malttorkan.
 • Modevisning. Var med på en annorlunda modevisning med kläder från 1903, 1955, 1972 och 1999. Fokus på minnen, tidsanda och historia. Samarrangemang med Modevetenskap vid Campus i Helsingborg. Läs mer: Dåtidens minnesvärda mode på catwalken.
  Modevisningen arrangeras på två andra platser under H22 City Expo:
  12 juni 14:00 i Slottshagen, Grytan
  18 juni 15:00 vid 72 på H22-lägenheten

19 juni klockan 11:00-16:00

 • Lerklining. Målarkalk bjuder in hela familjen till lerklining och pratar kalk och kalkfärg. Sker vid de grå bodarna borta vid Stenoren/ Stallet.
 • Rulla bibollar. Vi rullar bibollar med ängsfröer. Fröerna gror till fina växter lämpliga för ängens besökande insekter som letar nektar och pollen. Ta hem och så din fröboll i en kruka eller på lämpligt ställe. Ge bort som fin present eller skapa dig en egen blomsteräng.

26 juni klockan 11:00-16:00

 • INSTÄLLT! Följ med museibonden på en tur bland Fredriksdals lantraser. Lär dig om våra sällsynta djurslag och vårt bevarandearbete. Leve mångfalden! Start vid stallet.
 • Blomsterhantverk. Kom och prova handens hantverk! Vi slöjdar blommor i ull eller skinn.

Fri entré till hela Fredriksdal museer och trädgårdar under H22 City Expo 30 maj- 3 juli.

Familjesöndag med öppen verkstad för barnfamiljer

 • Längd 5 timmar
 • Plats Fredriksdal museer och trädgårdar

Arrangör

Fredriksdal museer och trädgårdar