2 okt
HSO – Familjekonsert Majas Alfabetssånger

2 oktober 2021, 15:00 - 17:00

Konserthuset Stora Salen

Book tickets now

Kerstin Andebys tonsättning av barnboks-konstnären Lena Andersons finurliga verser ur Majas Alfabet har blivit klassiska. De pedagogiska och roliga sångerna sjungs med liv och lust av barn både hemma och i skolan. Denna gång får vi hjälp av en barnkör från Slottshöjdens skola under ledning av Marika Jönsson – och naturligtvis får hela publiken chans att sjunga med i sångerna som tar oss från A till Ö. Välkomna till en rolig konsert med musik och lärande!

ALLSÅNGER TILL MAJAS ALFABETS SÅNGER

ASK
Vi har en ask, den är minst hundra år, den blir bara högre ju mer tiden går,och jag har en gunga på lägsta grenen, där sitter jag ofta och dinglar med benen.

EK
Högt upp i eken må du tro har jag ett eget sommarbo, där har jag också någraVänner, dom är det bara jag som känner.(vissling)

SMÖRBLOMMA
Gult som solsken, gult som gull, vi har hela ängen full, av smörblommor som står och nickar.Vårt sommargolv har gula prickar.Gult som solsken, gult som gull, vi har hela ängen full, av smörblommor som står och nickar. Vårt sommargolv har gula prickar.

ÄPPLE
Ett äpple hänger i trädets grönska. Vad kan man mera önska? Jo, kanske att dettill marken vill falla, då skulle jag göra en paj falleralla! Jo kanske att det till marken vill falla, då skulle jag göra en paj falleralla.Ett äpple hänger i trädets grönska. Vad kan man mera önska? Jo kanske att det till marken vill falla, då skulle jag göra en paj falleralla! Jo kanske att det till marken vill falla, då skulle jag göra en paj falleralla.

Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester och barnkör från Slottshöjdens skola under ledning av Marika Jönsson
Dirigent: Gudrun Dahlkvist

Rekommenderad ålder: från 4 år
Konsertens längd: 45 minuter

Rullstolsplats bokas på telefon: 042-10 42 80

Hjärtligt välkomna!