Kvinnokarta Helsingborg: stadsvandring 2

Kvinnokarta Helsingborg: stadsvandring 2

Nu lanserar vi vår andra stadsvandring, där du får gå i fotspåren på 10 nya historiska helsingborgskvinnor. Här får du möta tio yrkesverksamma kvinnor som jobbat som alltifrån frisör till polis och journalist.

En studiecirkel på Medborgarskolan har arbetat fram kvinnokartan som ligger till grund för stadsvandringen. Projektet Kvinnokarta är nämligen ett gräsrotsprojekt av och med helsingborgare som tröttnat på det ensidiga historieberättandet om Helsingborg. Vi har därför inga auktoriserade guider och är inte historieprofessorer, utan bygger vårt projekt helt på deltagarnas genuina intresse för att lyfta fram kvinnorna i Helsingborgs historia.

Läs mer om projektet Kvinnokarta Helsingborg på vår hemsida: www.kvinnokartahbg.se Eller följ oss i sociala medier: Facebook: https://www.facebook.com/kvinnokartahbg/ Instagram: https://www.instagram.com/kvinnokartahbg/

Startplats: vid fontänen utanför Stadsbiblioteket i Stadsparken (OBS! Kom i tid!) Avslutningsplats: i slutet av Kullagatan. Vandringen varar i ungefär en och en halv timme.

Stadsvandringen är ungefär 3 km lång. Vi rekommenderar kläder efter väder, bara om det är en kraftig storm eller liknande ställer vi in och då meddelas du via sms.

Observera att detta är en NY stadsvandring för våren 2018. Inte samma som hösten 2017!

  • Stadsbiblioteket
  • Bollbrogatan 1
  • 252 25
  • Helsingborg
  • 28 april 2018, 16:00 - 18:00