MÅRTEN CVETKOVIC

10 maj 2024, 20:00 - 21:30

10 maj
MÅRTEN CVETKOVIC

En standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet, rädslan över att bli en gnällig sittkissande gubbe och familjedrömmen som nästan blev sann.

Efter att ha träffat en stenhård, tuff serbisk kvinna och skaffat familj med henne så blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet och det blir inte enklare av alla kulturkrockar och parets åldersskillnad.

Våren 2023 åker Mårten ut i Sverige med sin tredje soloshow tillsammans med sitt alter ego – Mårten Cvetkovic – en självutnämnd, galen serbisk mentor som bor i Mårtens huvud och försöker hjälpa honom att bli en riktig man (enligt Balkannormer) för att klara av både relationen och småbarnslivet.

”Jag skrattar så tårarna rinner nästan hela tiden under 90 minuter. Mårten växlar oerhört skickligt mellan svenska och invandrarsvenska och är oerhört lyhörd till högljudda publikkommentarer från en salong som när jag ser showen nästan till hälften består av folk med Balkan bakgrund. De verkar älska showen allra mest. Utan att Mårten skriver folk på näsan, finns här också ett underliggande empatiskt budskap, att vi alla ska kunna leva med varandra, oavsett ursprung eller sexuell läggning.”

– Jan Olov Andersson, Aftonbladet

”Intressant, gripande och humoristisk. Mårten Anderssons första, utmärkta soloföreställning.”

– Gefle Dagblad

”Han får publiken att vrida sig av skratt…snart kan vi inte andas. Det gör bokstavligen ont”

– Eskilstunakuriren

OM MÅRTEN ANDERSSON

Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet ”Pippirull”. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW Comedy Club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten är entreprenören bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor.

Arrangör: BOKALIVE SWEDEN AB

Mat och dryck

Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten, eller i
pausen på de konserter som har paus. Beställningen måste göras senast tisdag 7 maj kl 23.00. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här.

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

MÅRTEN CVETKOVIC

  • 10 maj 2024, 20:00 - 21:30
  • Längd: 2 timmar

Prisintervall

  • Minimipris för sittande: 425 kr
  • Maximipris för sittande: 485 kr

Biljettyper

Ordinarie

  • Sittande
  • Minimipris:: 425 kr
  • Maximipris:: 485 kr

Plats

Helsingborgs Konserthus
Roskildegatan 1
25221 Helsingborg

Visa på karta

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.