6 aug
Percys pris: tävla i e-sport, fotografering och skrivande

6 augusti 2021, 00:00 till 11 augusti 2021, 00:00

I sommar kan du som är född 2001-2009 och bor i Helsingborg tävla inom fotografering och skrivande, med chans till fina priser så som stipendium på upp till 3000 kronor!
Varje tävling har sina egna priser, regler och datum. Du får gärna delta i flera tävlingar samtidigt! Priset delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn.

Här kan du läsa mer om alla tävlingar

Tid: juni-augusti 2021
Ålder: 12-20 år (född 2001-2009)
Pris: gratis
Arrangör: Percy Nesslings stiftelse och Helsingborgs stad.

Sommarens tävlingar

  • Fotografering: Tävla i fotografering och välj ut en bild som du själv har tagit. Temat för i år är ”Närhet” som kan betyda olika saker för olika människor. Bilden kan vara tagen med antingen en systemkamera, kompaktkamera eller med mobiltelefon. Skicka in ditt bidrag senast söndag 15 augusti till motesplats.kalifornia@helsingborg.se tillsammans med namn, personuppgifter, adress och telefonnummer. Ange om bilden är tagen med systemkamera, kompaktkamera eller mobiltelefon. Motivera gärna varför du har valt just den bilden som ditt bidrag.
    Förstapris: 3000 kronor. Andrapris: 2000 kronor. Tredjepris: 1000 kronor.
  • Skrivande: Närhet – vad är det för dig? Är det något du saknar eller tycker är ganska skönt att slippa? Närhet kan vara fysisk eller känslomässig – kanske känner du dig närmare din kusin i Australien än din brorsa som bor vägg i vägg. Eller har du nyss flyttat för att ha närhet till skogen, matbutiken eller gymmet? Första pris: 3000 kronor. Andra pris: 2000 kronor. Tredje pris: 1000 kronor. Skriv en kortare historia, dikt eller låttext på temat ”närhet” och tävla om fina priser! Skicka ditt bidrag senast söndag 15 augusti till my.sorensson@helsingborg.se
    Skriv namn, personuppgifter, adress och telefonnummer, samt en liten presentation av din text i mailet.
  • E-sport: Tävla i datorspelet Aim Lab. Spelet är gratis att ladda ner via Steam och du kan träna själv hemma innan det är dags att visa upp vad du går för på plats på Tryckeriet. Tävlingen tillåter endast deltagande på plats och är öppen för deltagande mellan den 28 juni och den 16 juli. Du får gärna ta med din egen datorutrustning som datormus, tangentbord och headset.
    Förstapris: 3000 kronor. Andrapris: 2000 kronor. Tredjepris: 1000 kronor. Fjärde-åttonde pris: 600 kronor per person. Du anmäler dig via aktivitetshuset.tryckeriet@helsingborg.se
Ålder
13-19 år