12 nov
Poetry Slam med Spektra

12 november 2021, 18:00 - 20:00

Dunkers Kulturhus

The return of Poetry Slam
Under tre fredagar i höst kan du vara med och tävla i ord när Spektra drar igång säsongens Poetry Slam Hbg i bistron på Dunkers kulturhus. I september, oktober och november regerar du scenen med dina bokstäver, ord och texter. Tävlingen är öppen för alla.

Poetry Slam är en tävling och konstform i ord. Du skriver en dikt och framför den på scenen med din egen gestaltning. Du får var precis så unik som du är. Texten ska vara max tre minuter och nio sekunder lång (går du över blir det poängavdrag). Det är publiken som poängsätter poeterna och avgör vem som vinner.

Under Poetry Slam i höst har vi även gästpoeter på plats. Först ut är Sanna Hedlund. Sanna är en lokal Skåne-poet som verkat inom Poetry slam-sfären och poesi-branschen i flera år. Sanna möter vi som gästpoet fredag 15 oktober och har workshop i poesi torsdag 14 oktober.

Under Poetry Slam den 12 november har vi dessutom gästpoeten Yolanda Bohm på plats. Yolanda är bland annat publicerad via anrika Brombergs förlag och har suttit några gånger i morgonsoffan och bjudit Sverige på otrolig poesi.

Spektra är rummet för ungdomar på Dunkers kulturhus. Anmäl dig till spektra@helsingborg.se om du vill tävla i poetry slam eller uppträda med någonting annat på den öppna scenen.

Plats: Bistron på Dunkers kulturhus

Fri entré. Föranmälan krävs.

När: 10 september, 15 oktober och 12 november klockan 18.00–20.00