25 sep
Samtal på Dunkers: Per Sinding-Larsen samtalar med Ola Håkansson

25 september 2021, 14:00 - 15:00

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen

Per Sinding Larsen i samtal med Ola Håkansson – en av våra mest hyllade och spelade artister med en musikerbana som sträcker sig över årtionden.

Efter samtalet bjuds publiken in till utställningen Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson. Larsåke Thuresson finns då på plats i utställningen mellan klockan 15:00 till 17:00. Han visar utställningen och samtalar med besökarna. Även boksignering och försäljning av den omfångsrika boken Ikoner. Biljetten till samtalet ger fri entré till utställningen. Visa upp din samtalsbiljett i entrén så får du inträde till Ikoner.

Ola Håkansson
En man med många strängar på sin lyra. Ola Håkansson är popidol, låtskrivare, hitmakare, producent, skivbolagsdirektör, artist och kreatör. Han har en unik känsla för talang och är tveklöst en stor del av det svenska popdundret.

På 1960-talet var Ola själv en stor stjärna med många framgångar i popgruppen Ola and the Janglers. Under 1980-talet tog Secret Service plats på musikscenen och nya framgångar följde snart med en mängd hits som spred sig på den internationella musikscenen.

I dag hittar vi Olas unika signum bakom en rad stora stjärnor som Icona Pop, Zara Larsson och Benjamin Ingrosso.

Kort fakta om samtalsledaren: Per Sinding-Larsen är journalist, programledare och filmare. Han är känd för sitt programledarskap i musikprogrammet Studio Pop på SVT och som musikkritiker i Kulturnyheterna. Per Sinding-Larsen har bland annat producerat Kent-dokumentären Så nära får ingen gå – ett år med Kent (2000) samt Vi är inte längre där – sista åren med Kent (2016).

Per Sinding-Larsen gjorde reportage till SVT-serien Musikministeriet, som belönades med Stora journalistpriset 2006 och Ikarospriset 2007. Han har valts till Sveriges bäst klädde man av tidningarna Café och Elle.

Per Sinding-Larsen har dessutom vid flera tillfällen röstats fram som Sveriges mäktigaste och mest intressanta musikjournalist i TV av branschorganet Musikindustrin och dessutom fått Rockparty och Sveriges Radio P3:s hederspris. Under 2021 tilldelades han en grammis för Årets specialpris vid Grammisgalan.

Samarbetspartners: Föreningen Norden och Killbergs bokhandel

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, Kulturkort/studerande 170 kronor, Föreningen Norden 150 kronor. Biljett köpes endast i Dunkers kulturhus entré.

Samtal på Dunkers är sedan 12 år ett väletablerat event på Dunkers kulturhus som under åren har gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.