14 dec
Teaterutflykt med Spektra: Bröderna Lejonhjärta

14 december 2021, 00:00 - 21:00

Dunkers kulturhus, Spektra

Häng med till Helsingborgs stadsteater och upplev en gripande historia om mod, kärlek och kampen för det goda. För dig som är mellan 15-25 år.

Skorpan vet att han snart ska dö. För att ge sin lillebror en strimma hopp berättar storebror Jonatan om det underbara landet Nangijala där de kommer att mötas igen, den dag de båda har lämnat jordelivet. En dag bryter elden lös hemma i lägenheten. Jonatan räddar Skorpan, men faller själv offer för lågorna. Inte lång tid därefter återförenas de i Nangijala. Det blir starten på brödernas farofyllda strapatser. För det idylliska livet i Körsbärsdalen hotas av onda makter och det krävs stort mod för att rädda sina vänner från våld, förtryck och eldsprutande drakar.

Pjäsen regisseras av Ronny Danielsson, som är välkänd för Helsingborgs stadsteaters publik efter succéer som Blodsbröder, Spindelkvinnans kyss och Alice i Underlandet. Han regisserade även kritikerrosade Billy Elliot på Malmö opera (2016). Mer information på stadsteaterns webbplats.

Samarbete mellan Helsingborgs stadsteater och Spektra.

Max 10 deltagare. Anmäl dig via e-post med ditt namn och mobilnummer till spektra@helsingborg.se, eller skriv DM till @Spektra_DKH på Instagram.

När du gjort anmälan får du en bekräftelse. Vi samlas klockan 18:00 i Spektras lokaler för fika och försnack innan vi gemensamt går bort till Helsingborgs stadsteater.

Pris: Gratis (Spektra bjuder på inträde)
Datum: tisdag 14 december klockan 18:00