18 mar
The Lord of the Rings & The Hobbit

18 mars 2022, 19:30 - 21:30

Konserthuset Stora Salen

Book tickets now

Följ med in i Midgårds fantasifulla värld, när J.R.R. Tolkiens mästerverk framförs i två akter av en 90 musiker stor symfoniorkester och kör. Tillsammans med en gästartist (som presenteras senare) tar de med oss på ett stort äventyr med de vackra melodierna från alverna och de hotfulla ljuden från Mordor och de svarta riddarna. Kvällen kommer att ge oss en unik musikalisk upplevelse.

Recensionerna i media hyllar föreställningen som bland annat En mycket känslomässig och mytisk upplevelse, från bombastiska trummor till spröda flöjttoner.

Symfoniorkestern The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus grundades redan 1927 och har tillsammans med the kören Shire Choir turnerat med showen i flera år på de största konserthusen i Europa. Den internationellt kände dirigenten Yuri Karavaev och ensemblen kommer även att underhålla oss med musik av bland annat Annie Lennox, Enya och Ed Sheeran i en två timmar lång show i två akter.

”… Fascinerande hur gnistan tänds under denna show, konserthuset förvandlas till Midgård! Man måste dock inte vara ett inbitet Frodo-fan för att få valuta för pengarna, med så mycket välgjord underhållning. … Gå och se!”

– Leipziger Volkszeitung

”En mycket känslomässig upplevelse av den förmodligen mest kända sagan i världen. Spänningen och romantiken i den kraftfulla showen med ekon från Wagners opera eller Orffs Carmina Burana gav gåshud – och massor av applåder.”

– Allgemeine Zeitung

Medverkande: The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus, Shire Choir och gästartister.

Arrangör: Star Entertainment GmbH

Rullstolsplats bokas på tel 042-104280

Hjärtligt välkomna!