Tacka ja eller nej till förskoleplatsen

När det finns en plats för ditt barn får du ett mejl, sms eller brev med ett erbjudande från skol- och fritidsförvaltningen. Du ska då tacka ja eller nej till platsen.

Om du får erbjudande om plats på mer än en förskola, ska du svara på alla erbjudanden.

Tacka ja eller nej till erbjuden plats direkt i vår e-tjänst (Logga in med e-legitimation)

Saknar du e-legitimation? Ta kontakt med Helsingborg kontaktcenter som kan skriva ut ett erbjudande till dig, som du ska skriva under. Du når Helsingborg kontaktcenter via chatt nere till höger på denna sida. Du kan också ringa på telefon 042-10 50 00, mejla kontaktcenter@helsingborg.se eller besöka dem på Stortorget 17.

Om du tackar ja
Om du tackar ja till ditt förstahandsval står ditt barn inte längre i kö till dina andra alternativ. Om du tackar ja till något av dina andra val står ditt barn kvar i kön till dina högre rankade förskolor. Du behåller ditt ködatum för de förskolorna, men platsgarantin gäller inte längre.

Om du tackar nej
Om du tackar nej till ditt förstahandsval så stryks du från samtliga alternativ. Du får då göra en ny ansökan om du vill ha en plats vid ett senare tillfälle.

Om du tackar nej till en förskola som inte är ditt förstahandsval så stryks det valet samt lägre rankade val och platsgarantin gäller inte längre.

Läs mer om platsgaranti på sidan Placeringsregler

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?