Föräldrautbildningen Trygghetscirkeln

Våra barn har behov som är lätta att missa när vi föräldrar befinner oss mitt i vardagsstressen. Trygghetscirkeln hjälper dig som förälder att bli mer uppmärksam på vad ditt barn skickar ut för signaler och vilka behov som ditt barn behöver få tillgodosett.

Med trygghetscirkeln vill vi inte skapa den perfekta föräldern utan en ”tillräckligt bra förälder”.

I denna föräldrautbildning som vänder sig till föräldrar med barn i åldern 0–6 år, får du relationsverktyg för att bättre klara av ditt föräldraskap utan att behöva använda belöningar eller bestraffningar i din uppfostran.

Trygghetscirkeln lär dig istället att låta barnets beteende guida dig i hur du som förälder kan tillfredsställa och möta upp på ditt barns behov. Detta sätt att se på ditt barn gör att ni båda snabbare förstår varandra, något som bidrar till att både du och ditt barn blir nöjdare, gladare och tryggare.

Kurstillfällen och anmälan

Se aktuella datum och tider under Aktiviteter .

Vill du veta mer eller anmäla dig till kursen ta kontakt med Marika,  socialrådgivare på telefon 0702-10 67 38 eller mejl marika.jannerfjord@helsingborg.se eller förskollärare Elisabeth elisabeth.lindholm@helsingborg .

Föräldrautbildningen är kostnadsfri och vi har ett begränsat antal platser.

Titta gärna på filmen nedan som förklarar Trygghetscirkeln ytterligare: