Grönärtsbiffar med morotstzatsiki

Grönärtsbiffar med morotstzatsiki

Den gröna ärtbiffen går att göra på en mängd olika sätt beroende på vilka råvaror man har hemma och det är ofta så den används i våra skolor också – vi tar de grönsaker vi har och göra goda biffar på dem. Det här receptet är framtaget av Johan Hansen och serverades också på Hx festivalen sommaren 2019.

Grönärtsbiffar

4 portioner

Ingredienser
400 g Gröna ärtor
100 g Gul lök
0,5 dl Margarin
10 g Salt
1 g Finmald svartpeppar
0,3 dl Majsstärkelse
150 g Spetskål

Gör så här

  • Mixa ihop alla ingredienser utom spetskålen i en matberedare till en smet.
  • Tillsätt sedan spetskålen och blanda ihop.
  • Forma till biffar och stek tills de har fått fin färg.

Morotstzatsiki

Cirka 4 dl

Ingredienser
2 dl Turkisk yoghurt
150 g Riven morot
5 g Hackad persilja
1 Vitlöksklyfta
Salt

Gör så här

  • Blanda ihop yoghurt, morot och persilja.
  • Smaka av med salt och riven vitlök.