Gulaschgryta
Vår gulaschgryta är en stor favorit bland våra elever och har varit ordinarie på vår meny sedan vi introducerade den på H22 för första gången. Det som utmärker den är att vi använder svenskt kravmärkt ärtprotein och rotfrukter från vårt närområde. Perfekt om man letar efter en supergod, hälsosam och klimatsmart rätt.
Under Hx 2023 serverar vi gulaschgrytan tillsammans med vårt egenbakade bröd, crème fraiche, saltgurka och kruspersilja.
Gulaschgryta
4 portioner
Ingredienser
100 g Torkad ärtprotein (Blötlagd vikt 300 g )
1,5 dl Rapsolja
150 g Gul lök tärnad
250 g Potatis tärnad
200 g Morot tärnad
200 g Palsternacka tärnad
150 g Paprika tärnad
80 g Tomatpuré
200 g Krossade tomater
Vitlök
Paprikapulver
Kummin
Chilipulver
Sambal Oelek
Salt och peppar
Rödvinsvinäger
Grönsaksbuljong
Japansk soja
Vatten
Eventuellt maizena
Gör så här
- Blötlägg Ärtproteinet i kallt vatten i minst 30 min, sila sedan av överbliven vätska
- Stek av ärtproteinet i rapsolja med paprikapulver, chilipulver, kummin, japansk soja, salt och peppar, ställ åt sidan.
- Fräs lök, morot, palsternacka och potatis i rapsolja. Tillsätt alla kryddor och fortsätt fräsa. Sen tillsätt Tomatpuré och fräs någon minut till.
- Slå på rödvinsvinäger och låt koka bort vätska, tillsätt sedan krossad tomat, buljong,japansk soja och vatten. Koka upp.
- Tillsätt ärtprotein och låt småputtra 30–40 min.
- Red av med eventuellt maizena och smaka av med salt och peppar.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.
I det här formuläret samlar vi in personuppgifter om dig för att [det formuläret ska användas till]. Uppgifterna kommer inte att hanteras för något annat syfte, och kommer att raderas när [ärendet är avslutat]. Läs om hur Helsingborgs stad hanterar personuppgifter.
Ange din e-postadress för att få återkoppling på din feedback.