Grönärtsbiffar med morotstzatsiki

Den gröna ärtbiffen går att göra på en mängd olika sätt beroende på vilka råvaror man har hemma och det är ofta så den används i våra skolor också – vi tar de grönsaker vi har och göra goda biffar på dem. Det här receptet är framtaget av Johan Hansen och serverades också på Hx festivalen sommaren 2019.

Grönärtsbiffar

4 portioner

Ingredienser
400 g Gröna ärtor
100 g Gul lök
0,5 dl Margarin
10 g Salt
1 g Finmald svartpeppar
0,3 dl Majsstärkelse
150 g Spetskål

Gör så här

  • Mixa ihop alla ingredienser utom spetskålen i en matberedare till en smet.
  • Tillsätt sedan spetskålen och blanda ihop.
  • Forma till biffar och stek tills de har fått fin färg.

Morotstzatsiki

Cirka 4 dl

Ingredienser
2 dl Turkisk yoghurt
150 g Riven morot
5 g Hackad persilja
1 Vitlöksklyfta
Salt

Gör så här

  • Blanda ihop yoghurt, morot och persilja.
  • Smaka av med salt och riven vitlök.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?