Våra fritidsaktiviteter

Här hittar du KomTeks kvällskurser för våren 2018. Anmäl dig via länken under respektive aktivitet.

Måndag

ByggLego och LegoBygga

Vi bygger olika teknikprojekt med Legos tekniklådor, Du har får ha din egen låda hela terminen och prova dig fram i olika spännande manicker. Du som vill gå vidare och bygga på riktigt med trä och skruvar och annat material utifrån från din legofigur kan göra det med hjälp av våra ledare.

Ålder: 9-12 år
Pris: Gratis
Tid: Måndagar 16:30-18:00
Start: 5 februari. Kursen är 9 gånger med uppehåll vecka 8, 13 och  14.
Plats: KomTek, Filbornavägen 101C Helsingborg
Anmälan: Anmäl dig här.

Tisdag

Leknik

Här är kursen för dig som vill prova på att bygga och fixa roliga saker som lyser, låter och rör sig. Du skapar saker ur din egen fantasi som blir något du kan ta med hem. Denna kurs ger dig en inblick i vad du kan göra på de andra kurserna på KomTek. Därför är den utmärkt som första kurs och ett krav för de yngre innan de kan söka andra kurser.

För att på ett bättre sätt fylla kursplatserna håller vi både Leknik Start och Leknik Mera som en aktivitet. Vi delar in gruppen efter förkunskaper vid kursstart.

Ålder: 7-9 år
Pris: Gratis
Tid: Tisdagar klockan16:30-18:00
Start: 6 februari. Kursen är 10 gånger med uppehåll vecka 8 och vecka 13.
Plats: KomTek, Filbornavägen 101C Helsingborg
Anmälan: Anmäl dig här.

Onsdag

Trixa o fixa

En kurs för alla med idéer. Här får du möjlighet att förverkliga dina idéer, lösa problem, undersöka och experimentera. Du prova olika tekniker så som mekanik och elektronik. Du får arbeta i olika material till exempel trä, plast och lite metall. Du får lära dig hur du använder olika verktyg och enkla maskiner för att tillverka det du vill efter dina egna idéer.

För att på ett bättre sätt fylla kursplatserna håller vi både Trixa o Fixa Start och Trixa och Fixa Mera som en aktivitet. Vi delar in gruppen efter förkunskaper vid kursstart.

Ålder: 9-12 år
Pris: Gratis
Tid: Onsdagar 16:30-18:00
Start: 7 februari. Kursen är 10 gånger med uppehåll vecka 8 och vecka 13.
Plats: KomTek, Filbornavägen 101C Helsingborg
Anmälan: Anmäl dig här.

Torsdag

MakerTorsdag

Skapa, designa, bygg, blanda olika tekniker och material! Designa  3D i olika program och skriv ut i vår 3D skrivare och ta hem. Prova att programmera wearables och android. Du kan vara helt nybörjare eller ha lite mera vana. Alla är välkomna!

Ålder: 12-16 år
Pris: Gratis
Tid: Torsdagar 16:30-18:00
Start: 8 februari. Kursen är 10 gånger med uppehåll vecka 8 och vecka 13.
Plats: KomTek, Filbornavägen 101C Helsingborg
Anmälan: Anmäl dig här.