Sfi och SvA grund på Hermods

Var vill du läsa svenska för invandrare? I Helsingborg är det du som väljer. Du kan välja mellan olika skolor som Helsingborgs stad har godkänt. Du kan studera så många timmar per vecka som passar dig och kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Hermods är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Vi har utbildat fler än fyra miljoner människor sedan 1898. På Hermods arbetar engagerade och behöriga Sfi lärare och du lär dig svenska med stöd av modern teknik och nya studieformer.

Utöver våra erfarna lärare har du också möjlighet att träffa vår arbetsmarknadscoach som har lång erfarenhet av den lokala arbetsmarknaden. Coachen kan bl.a. hjälpa dig med CV men också ge dig tips och råd hur du snabbare kan komma ut på arbetsmarknaden.

Pedagogiskt upplägg

Hos oss läser du flexibelt med lärarledda lektioner, stationer och arbete i vår digitala utbildningsplattform. Vi erbjuder branschinfärgning för yrkesinriktning inom barn och fritid samt vård och omsorg.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 2

Kurs B – nybörjarkurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 3

Kurs C – nybörjarkurs
Kurs D – fortsättningskurs

SvA grund

Svenska som andraspråk på grundläggande nivå, delkurs 1-4

Studietider dagtid

Sfi kurs B och C: Måndag-torsdag klockan 08:15-12:15
Sfi kurs D: Måndag-torsdag klockan 08:15-12:15 och 12:45-16:30
SvA grund: Måndag-fredag klockan 08:15-12:15

Kvällsundervisning

Tisdag och torsdag klockan 17:00-20:00.

Distansundervisning

Distansstudier passar dig som arbetar eller av andra skäl har svårt att ha fasta tider. Du står i ständig kontakt med din lärare via den digitala utbildningsplattformen. Du träffar din lärare minst en gång i månaden på skolan och avslutar din kurs med en muntlig och skriftlig examination med din lärare på skolan.

Kursstart

Vi tar emot nya kursdeltagare måndagar varannan vecka för dig som vill studera dagtid. Fredagar varannan vecka för dig som vill studera distans. Tisdagskväll varannan vecka för dig som vill studera kvällstid.

Kontakt

Har du frågor? Kontakta oss på sfi.helsingborg@hermods.se

Kontaktpersoner

Cecilia Kacaniklic
cecilia.kacaniklic@hermods.se
040-631 67 33

Hadis Safiyari
hadis.safiyari@hermods.se
042-444 48 31

Adress

Nedre Nytorgsgatan 13, 252 26 Helsingborg

Studiebesök

Du är välkommen på studiebesök måndag-fredag klockan 08:00-16:00.