Sfi och SvA grund på Lernia

Var vill du läsa svenska för invandrare? I Helsingborg är det du som väljer. Du kan välja mellan olika skolor som Helsingborgs stad har godkänt. Du kan studera så många timmar per vecka som passar dig och kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Att läsa Sfi och SvA grund på Lernia är en snabb väg för dig att lära dig det svenska språket och för att komma in i det svenska samhället. När du är klar med dina studier kan du antingen läsa vidare till ett yrke eller söka arbete. När du börjar hos oss hjälper vi dig att planera dina studier så att de passar dina behov. Du kan läsa Sfi och SvA grund både på dag- och kvällstid.

Vi finns på Berga och det är lätt att ta sig med buss. Om du kör bil så är det gratis parkering.

Pedagogiskt upplägg

Utbildningen är individanpassad och du kan kombinera dina studier med exempelvis arbete eller praktik. Du har en egen studieplan med tydliga formulerade studiemål som kontinuerligt revideras. Undervisningen är varierad och flexibel och vi utgår från skolverkets kunskapsmål i vår planering. Vi använder modern teknik och har en väl fungerande digital plattform med material som eleverna kan ta del av oavsett tid och rum.

När du läser sfi kombineras även dina studier med att du får veta mer om arbetslivet och om olika yrken inom branscherna service och vård och omsorg.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 2

Kurs B – nybörjarkurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 3

Kurs C – nybörjarkurs
Kurs D – fortsättningskurs

SvA grund

Svenska på grundläggande nivå, delkurs 1-4

Studietider dagtid

Sfi:

Måndag-fredag klockan 08:15–12:00 eller 12:30-16:15.

SvA grund:

Måndag, onsdag, torsdag och fredag klockan 12:30-16:15.

Kvällsundervisning

Sfi och SvA grund: tisdag och torsdag klockan 17:00-20:00.

Distansutbildning

För Sfi studieväg 2, studieväg 3 och SvA grund. Du får uppgifter som du gör hemma och redovisar i vår lärportal. Du har också regelbundna möten med läraren, minst en gång i månaden.

Flexundervisning

För dig som behöver ett flexibelt schema som går att kombinera med studier, arbete, praktik eller annan aktivitet, som gör att du inte kan komma samma tider varje dag. Du kan kombinera dagtid, kvällstid och distans. Du bestämmer själv studietakten.

Kursstart

Lernia har antagning varannan vecka.

Kontakt

Sarah Santesson
Telefon: 0722-54 63 57
E-post: sarah.santesson@lernia.se

För mer information besök vår webbplats lernia.se

Adress

Lernia Berga
Rundgången 32
254 52 Helsingborg

Studiebesök

Du är alltid välkommen att besöka Sfi Lernia på måndagar klockan 14:00 för att få mer information. Det går också bra att vara med på provlektioner när du har möjlighet.