Sfi och SvA grund på Jobbpunkten

Var vill du läsa svenska för invandrare? I Helsingborg är det du som väljer. Du kan välja mellan olika skolor som Helsingborgs stad har godkänt. Du kan studera så många timmar per vecka som passar dig och kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Välkommen till oss på Jobbpunkten!

På Jobbpunkten får du studera och lära dig svenska för att kunna börja jobba eller vidareutbilda dig. Våra behöriga och engagerade lärare har en lång erfarenhet och tillsammans med vår studie och yrkesvägledare och våra arbetsmarknadskonsulter kan vi erbjuda dig det du behöver för att lära dig svenska och att sedan ta nästa steg utifrån dina mål.

Pedagogiskt upplägg

Våra lärare ger dig en egen studieplan med tydliga mål som ni tillsammans sätter upp, dessa mål följs upp och ändras vid behov. Vi använder oss av beprövade metoder i undervisningen med varierande lektioner där vi utgår ifrån Skolverkets kunskapsmål, vidare använder vi oss av en digital plattform med lärandematerial som du som elev kan ta del av oavsett var och när.

På Jobbpunkten är du välkommen att studera på förmiddagen, eftermiddagen eller kvällen och vi har även undervisning på distans för dig som studerar sfi studieväg 2 eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Det är utifrån dina behov och önskemål som vi gör ditt schema.

Din utbildning hos oss kan också kombineras med kunskaper om den svenska arbetsmarknaden där vi erbjuder dig undervisning med olika inriktningar för att förbereda dig inför ditt framtid val av yrke.

Vi har följande inriktningar:

  • Lager och industri
  • Trädgårdsskötsel
  • Fastighetsskötsel
  • Lokalvård

Hos oss på Jobbpunkten har du också möjlighet att träffa vår studie och yrkesvägledare och våra arbetsmarknadskonsulenter för vägledning, CV-skrivning och andra nyttiga tips för dig som söker jobb.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 1

Kurs A – nybörjarkurs
Kurs B – fortsättningskurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 2

Kurs B – nybörjarkurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

SvA grund

Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Delkurs 1-4.

Studietider dagtid

Sfi: klockan 09:00-12:00 eller 13:00-16:00
SvA grund: klockan 09:00-12:00 eller 13:00-16:00

Kvällsundervisning

Sfi: måndag till torsdag klockan 18:00-21:00
SvA grund: måndag till torsdag klockan 18:00-21:00

Distansundervisning

Vi erbjuder distansundervisning för de elever som studerar på sfi studieväg 2 eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Alla elever som vill läsa på distans hos oss måste ha tillgång till en dator och ha god datorvana. Vi träffas vid ett tillfälle i månaden för handledning och prov.

Flexundervisning

Om du har andra aktiviteter som gör att du inte kan komma samma tider varje vecka så kan du studera med ett flexibelt schema. Du kan då läsa utifrån ett varierande schema där du bestämmer studietakten.

Kursstart

På måndagar, varannan vecka.

Kontakt

För mer information besök vår webbsida: www.jobbpunkten.nu
Kontaktperson: Ado Dzamalija, 073-595 49 96, ado@jobbpunkten.nu

Adress

Södergatan 39 (våning 5), 252 26 Helsingborg

Studiebesök

Du är välkommen att besöka oss för en närmare presentation av oss när det passar dig.