Sfi på Arcus

Var vill du läsa svenska för invandrare? I Helsingborg är det du som väljer. Du kan välja mellan olika skolor som Helsingborgs stad har godkänt. Du kan studera så många timmar per vecka som passar dig och kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Välkommen till oss på Arcus, vi har Sfi för alla!

Sfi är svenska för nybörjare som Arcus har arbetat med i 20 år. Arcus betyder bro eller brygga. Vi valde namnet för att vi vill vara din bro från att inte prata svenska till att du lär dig prata svenska och din bro från att vara arbetssökande till att du får ett arbete.

När du börjar hos oss kommer du tillsammans med våra lärare skapa en plan för dina studier. Det är viktigt för oss att veta vad du redan kan och vad du vill. Du kan få hjälp på ditt hemspråk eftersom våra Sfi-lärare har modersmålslärare till sin hjälp i klassrummet.

Att läsa Sfi hos oss hjälper dig att snabbare komma in i det svenska samhället. Efter Sfi:n kan du studera vidare eller skaffa ett arbete. Du kan också arbeta samtidigt som du läser Sfi.

Hos oss kommer du att lära dig svenska på ett roligt och utmanande sätt. Att läsa svenska hos Arcus är roligt och enkelt!

Pedagogiskt upplägg

Arcus Sfi utgår från dig! Hos oss studerar du i din egen takt utifrån dina förutsättningar med stöd från våra duktiga lärare och modersmålslärare som hjälper dig att nå ditt mål.
Hos oss tränar vi på alla delar i det svenska språket såsom:

  • Uttal
  • Grammatik
  • Läsa
  • Skriva
  • Tala
  • Lyssna

Tillsammans med läraren bestämmer ni dina mål med kursen och hur du ska göra för att nå dina mål. Arcus lärare är närvarande hela tiden för att hjälpa och peppa dig mot ditt mål.

Hos oss ingår även datorkunskap och du kommer även att ha tillgång till vår lärplattform. I lärplattformen ligger alla dina övningar som du arbetar med och som du också kan jobba med hemifrån.

På Arcus läser du Industri-Sfi och Service-Sfi. Våra utbildningar förbereder dig för arbeten som exempelvis montör eller receptionist. Redan från start får du sätta ett jobbmål i din studieplanering. Därefter kommer vi att möta dina mål och behov i den individuella undervisningen.

Alla elever kommer starta sin utbildning hos oss med en introduktion. Introduktionen finns för att du ska få en grund och känna sig trygg med våra metoder, upplägg och undervisning.

På Arcus använder vi lärplattformen, itslearning i våra kurser och program. Itslearning är vår digitala lärmiljö där kursmaterial, information & studieuppgifter presenteras. I lärplattformen sker också kommunikation mellan dig och läraren och mellan dig och dina kurskamrater. Itslearning är en webbtjänst, vilket gör att du kan logga in från vilken dator som helst. Du kan också logga in från en smartphone eller surfplatta. På detta vis kan du även träna på din svenska hemifrån.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 2
Kurs B – nybörjarkurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 3
Kurs C – nybörjarkurs
Kurs D – fortsättningskurs

Studietider dagtid

Måndag till fredag klockan 09:00-12:00 eller klockan 13:00-16:00.

Flexundervisning

Om du har andra aktiviteter eller jobb som gör att du inte kan komma samma tider varje vecka så kan du studera med ett flexibelt schema hos oss.

Kursstart

Arcus har kursstart varannan vecka

Kontat

Susanna Grip
Susanna.Grip@arcus.nu
072-536 85 75
För mer information besök vår webbsida: http://www.arcus.nu

Adress

Arcus utbildning & jobbförmedling
Sundstorget 2
252 21 Helsingborg

Studiebesök

Du är alltid välkommen att besöka oss på Arcus tisdag kl 14:00 för att få mer information och träffa våra lärare. Om du vill får du gärna vara med på en lektion och känna hur det är att studera hos oss på Arcus.