Sfi och SvA grund på Jensen

Var vill du läsa svenska för invandrare? I Helsingborg är det du som väljer. Du kan välja mellan olika skolor som Helsingborgs stad har godkänt. Du kan studera så många timmar per vecka som passar dig och kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Med lång erfarenhet och som en av Sveriges största anordnare kan vi erbjuda våra elever inte bara en snabb väg till svenska språket utan också rätt verktyg till det nya digitaliserade samhället. Hos oss får du tillgång till alla nivåer av svenska med hjälp av IKT-utbildad lärare och fullt utrustade klassrum. Du kan studera i egen takt i både klassrum och på distans. Vi använder oss av vår egen lärplattform i studierna i lagom balans mellan penna, papper och dator.

Pedagogiken grundar sig i den senaste forskningen och baseras på talet. Vi samtalar med svenskstuderande från Sveriges alla hörn och även med dem som studerar svenska i andra länder.

Pedagogiskt upplägg

Undervisningen anpassas efter din nivå av våra engagerade lärare med lång erfarenhet av både det svenska språket och livet i Sverige.  Du kan välja mellan olika undervisningsalternativ:

  • lärarledda lektioner förmiddag
  • lärarledda lektioner eftermiddag
  • lärarledda lektioner kvällstid
  • lärarledda lektioner lördagsmorgon
  • distansstudier med lärarstöd
  • flex-studier med anpassat schema för lärarledda lektioner och möjlighet till handledning på överenskomna tider

På Jensen Sfi får du en effektiv träning inför verkligheten. Du väljer ett av tre yrkesområden: teknik, service eller vård när du skriver in dig på skolan. Under din utbildning hos oss lär du dig ord och uttryck inom det yrkesområde som du valt. Vi hjälper dig också bygga ett kontaktnätverk inom branschen du är intresserad av och tillsammans med dig funderar vi på det bästa och snabbaste sättet till en hållbar självförsörjning.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 2

Kurs B – nybörjarkurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 3

Kurs C – nybörjarkurs
Kurs D – fortsättningskurs

SvA grund

Svenska som andraspråk på grundläggande nivå, delkurs 1-4

Studietider

Sfi: Klockan 08:30–12:15
SvA grund: Klockan  08:30–12:15

Kvällsundervisning

Sfi och SvA grund: Måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 18:00–20:30. Drop-in redan från klockan 17:30.

Distansundervisning

Du kan välja mellan att studera distans 15 timmar i veckan eller 8 timmar i veckan. Du använder dig av en lärobok som också har en digital del på nätet. Du får tillgång till vår lärplattform och till digitala böcker på Inläsningstjänst. Du har regelbunden kontakt med din lärare som lägger upp dina studier, följer ditt arbete och stöttar dig. Ni träffas minst en gång i månaden. Inläsningar av närvarouppgifter sker veckovis, senast på söndag klockan 20:00.

Flexundervisning

För dig som behöver ett flexibelt schema som går att kombinera med studier, arbete, praktik eller annan aktivitet, som gör att du inte kan komma samma tider varje dag. Du kan kombinera dagtid, kvällstid och distans (endast sfi). Du bestämmer studietakten.

Helgundervisning

Just nu uppehåll. Undervisning igen om det blir en grupp om minst 20 elever.

Kursstart

Varannan vecka tar vi emot nya dagelever och var fjärde vecka kvälls- och lördagselever.

Kontakt

För mer information besök vår webbsida.

Kontaktperson

Pernilla Hanke
Utbildningsansvarig
Tel: 0737-733 145
E-mail: pernilla.hanke@jenseneducation.se

Adress

Jensen vuxenutbildning
Södergatan 11
252 18 Helsingborg

Studiebesök

Vi har ”prova på-lektion” varje onsdag klockan 10:30-11:30. Det betyder att du kan komma och vara med på en lektion och se hur undervisningen går till hos oss.

Vill du komma för att ta en titt på lokalerna eller träffa lärarna är du välkommen att besöka oss när det passar dig mellan klockan 09:00-12:00. Hjärtligt välkommen!