Sfi på Radix Kompetens

Var vill du läsa svenska för invandrare? I Helsingborg är det du som väljer. Du kan välja mellan olika skolor som Helsingborgs stad har godkänt. Du kan studera så många timmar per vecka som passar dig och kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Med Radix Kompetens sfi är du på väg mot jobbet. Radix Kompetens bildades 2010 och är ett svenskägt familjeföretag. Vår idé är att matcha individens behov med arbetslivets genom olika former av utbildning och coachning. Bakom varje utbildning finns ett kompetent och engagerat team av medarbetare, som tillsammans talar över 40 olika språk.

Tillsammans med dig utgår Radix Kompetens från dina erfarenheter och framtidsplaner på vägen till svenska språket och till en framtid i Sverige. Hos Radix Kompetens lär du dig den svenska du behöver för att trivas på jobbet, för att fortsätta att utbilda dig, för att hantera din vardag – familj, bostad, ekonomi och utbildning.

För oss är det viktigt att du efter avslutad sfi känner dig ett steg närmare vägen till jobbet!

Pedagogiskt upplägg

Hos oss på Radix Kompetens är det dina behov och jobbmål som är i centrum. Vår sfi-utbildning utgår från välbeprövad pedagogik och metodik där dina förutsättningar är startpunkten för utbildningen. Vi har också modersmålsstöd på arabiska.

För att skapa flexibilitet i utbildningen jobbar vi med välutvecklade digitala verktyg och en digital lärplattform som ger dig möjlighet att studera och samspela med lärare när det passar dig. Du har möjlighet att använda datorer på skolan även utanför lektionstid.

När du studerar hos oss är samarbetet med näringslivet en viktig del i din utbildning. I vår sfi-utbildning lär du dig vardagssvenska men också yrkessvenska utifrån dina framtida jobbmål, och med särskild infärgning mot Vård och Omsorg, Serviceyrken samt Restaurang och storkök.

De här kurserna kan du studera

Sfi, studieväg 2
Kurs B – nybörjarkurs
Kurs C – fortsättningskurs
Kurs D – fortsättningskurs

Sfi, studieväg 3
Kurs C – nybörjarkurs
Kurs D – fortsättningskurs

Studietider dagtid

Måndag-fredag klockan 09:00-12:00 eller klockan 13:00-16:00.

Kvällsundervisning

Måndagar och onsdagar klockan 17:00-20:00.

Flexundervisning

Om du har andra aktiviteter som gör att du inte kan komma samma tider varje vecka så kan du studera med ett flexibelt schema. Du kan kombinera dagtid och kväll. Du bestämmer studietakten.

Kursstart

Vi startar nya kurser måndagar varannan vecka.

Kontakt

För mer information besök vår webbsida: http://www.radixkompetens.se
Kontaktperson: Rania Obied, 0732-605932, rania.obied@radixab.se

Adress

Radix Kompetens
Södergatan 76, Helsingborg (karta)

Studiebesök

Du är välkommen på studiebesök när det passar dig.