Administratör

Administratör

Som Administratör har du koll på läget och är ofta den person som håller ordning i företaget, därför kommer du att assistera ditt blivande företag med en rad olika arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna för en administratör kan skifta beroende på arbetsplatsens storlek. Det kan handla om specialiserade uppgifter eller att vara den personen som möter många människor både inom och utanför företaget. Det kräver både servicekänsla, social kompetens och att du uppskattar omväxling. Att förbereda inför möten, göra presentationer, ta fram information eller sammanställa statistik och delta i utredningar kan vara en del av arbetsuppgifterna. Samtidigt är du företagets ansikte utåt och besvarar mejl samt telefon på ett professionellt sätt.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta i ett administrativt yrke, som kontorist eller som assistent och administratör. Administratörer återfinns på små och stora arbetsplatser, inom både offentlig förvaltning och privat sektor och i nästan alla branscher. I rollen som administratör har du många kontaktytor inom företaget vilket kräver en hög social kompetens och servicegrad. Under utbildningen får du viktig kunskap inom administration och ekonomi – områden som ingår i en administratörs arbete.

Är du duktig på att planera och strukturera saker? Är du noggrann och effektiv? Utbildningen passar dig som är serviceinriktad, gärna tar egna initiativ och löser problem och kan hantera flera saker samtidigt. Du tycker att ekonomi eller personalfrågor är roligt och trivs med att arbeta på ett strukturerat sätt. Efter avslutad utbildning hos oss på Hermods motsvarar du branschens efterfrågan på kvalificerade administratörer med en bred utbildning. Utbildningen ger dig bra kunskaper inom personaladministration, kommunikation, ekonomi, arbetsrätt, ledarskap och organisation. Du lär dig grunderna i de vanligt förekommande programmen Visma Tid och Visma Lön.

KursstartSista ansökningsdagInformationsmöteLängd
16 november 20204 oktober 20205 oktober 2020 kl. 14:0040 veckor
KurserPoäng
Administration 1
Företagsekonomi 1
Företagsekonomi 2
Personaladministration
Affärsjuridik
Entreprenörskap
Programhantering
Administration Spec. APL
Totalt850 p
Gymnasiearbete100 p

Förkunskapskrav

Avklarad grundskola eller motsvarande kunskaper. Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har minst godkänt i kursen Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Bifoga kopior på dina betyg när du ansöker.

Informationsmöte

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du också gå på ett obligatoriskt informationsmöte. Detta äger rum i Hermods lokaler på Berga allé 1.

Arbetsförlagt lärande (APL)

En viss del av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APL). Då följer du en handledares arbetstider. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom vårt utbildningsområde? Då kan vi validera och pröva dina kunskaper. Det betyder att du inte behöver läsa om det du redan kan och att du snabbare kan bli klar med din utbildning.

Ansökan

Du ansöker på webben.

Du behöver fylla i en enkät som ligger i webbansökan. Du ska bifoga kopior på alla dina tidigare betyg.

Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledare.

Utbildningsanordnare

Hermods AB
Berga Allé 1
254 52 Helsingborg