Administratör

om Administratör har du koll på läget och är ofta den person som håller ordning i företaget, därför kommer du att assistera ditt blivande företag med en rad olika arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna för en administratör kan skifta beroende på arbetsplatsens storlek. Det kan handla om specialiserade uppgifter eller att vara den personen som möter många människor både inom och utanför företaget. Det kräver både servicekänsla, social kompetens och att du uppskattar omväxling. Att förbereda inför möten, göra presentationer, ta fram information eller sammanställa statistik och delta i utredningar kan vara en del av arbetsuppgifterna. Samtidigt är du företagets ansikte utåt och besvarar mejl samt telefon på ett professionellt sätt.

Utbildningen passar dig som är serviceinriktad, gärna tar egna initiativ och löser problem och kan hantera flera saker samtidigt. Du tycker att ekonomi eller personalfrågor är roligt och trivs med att arbeta på ett strukturerat sätt. Efter avslutad utbildning hos oss på Hermods motsvarar du branschens efterfrågan på kvalificerade administratörer med en bred utbildning. Utbildningen ger dig bra kunskaper inom personaladministration, kommunikation, ekonomi, arbetsrätt, ledarskap och organisation. Du lär dig grunderna i de vanligt förekommande programmen Visma Tid och Visma Lön.

Kursstart Sista ansökningsdag Digitalt informationsmöte Längd
9 augusti 2021 (fritt sök) 30 maj 2021 3 juni 2021 kl. 14:00 via Zoom 40 veckor
15 november 2021 (endast Helsingborg) 26 september 2021 29 september 2021 kl. 15.00 via Zoom 40 veckor
Kurser Poäng
Administration 1 100 p
Företagsekonomi 1 100 p
Företagsekonomi 2 100 p
Personaladministration 100 p
Affärsjuridik 100 p
Entreprenörskap 100 p
Programhantering 100 p
Administration Spec. APL 100 p
Orienteringskurs 50 p
Totalt 850 p
Gymnasiearbete (valbart) 100 p

Förkunskapskrav

Avklarad grundskola eller motsvarande kunskaper. Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har minst godkänt i kursen Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Bifoga kopior på dina betyg när du ansöker.

Informationsmöte

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du gå på ett obligatoriskt och digitalt informationsmöte. Du som har ansökt kommer att få en inbjudan till mötet.

Arbetsförlagt lärande (APL)

En viss del av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APL). Då följer du en handledares arbetstider. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom vårt utbildningsområde? Då kan vi validera och pröva dina kunskaper. Det betyder att du inte behöver läsa om det du redan kan och att du snabbare kan bli klar med din utbildning.

Ansökan

Du ansöker via vuxenutbildningens webbansökan. Bifoga kopior på alla dina tidigare betyg. Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledare.

Fritt sök

Fritt sök - alla som bor i Familjen Helsingborg kan söka utbildning som är märkt med denna symbol.

Alla som bor i någon av de nordvästskånska kommunerna kan söka (Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga).

Utbildningsanordnare

Hermods AB
Prästgatan 23
254 52 Helsingborg

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?