Hotell- och restaurangvärd/-värdinna

Har du ett brinnande intresse för servicebranschen, är social och utåtriktad, har en passion för mat och drycker och tycker om att möta nya människor? Då kan den här utbildningen vara perfekt för dig.

Utbildningen är bred och förbereder dig för arbete inom flera av hotellets områden; reception, bar och servering. Den breda kompetensen kan ge dig ett varierande och omväxlande arbete inom hotell- och restaurangbranschen.

Arbetsuppgifterna handlar om att ge god service och att få gäster att trivas. Som receptionist checkar du in gäster, sköter bokningar, svarar på frågor och på andra sätt ger service till gäster på hotell. Som bartender blandar du drinkar och serverar drycker till gäster och som servitör arbetar du med att ta emot beställningar, serverar mat och dryck och ger gästerna råd kring maten på menyn och drycker som passar till.

Arbetet som hotell- och restaurangvärd/värdinna kan tidvis vara intensivt, därför är det viktigt att du är stresstålig. Yrket innebär också obekväma arbetstider.

Dina språkkunskaper är viktiga, därför behöver du ha mycket goda kunskaper i det svenska språket. Du behöver också kunna kommunicera på engelska.

Studierna är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen är avgiftsfri men du måste själv bekosta kurslitteraturen.

Utbildningens längd

36 veckor (inklusive minst 15% arbetsplatsförlagt lärande).

Kursstart Sista ansökningsdag Informationsmöte
20 september 2021 Lediga platser kvar! Ansök senast den 10 oktober 2021. Löpande antagning. 19 augusti 2021 kl. 15:00
Kurser Poäng
Service och bemötande 1 100 p
Frukost och bufféservering 100 p
Servering 1 100 p
Reception 1 100 p
Våningsservice 1 100 p
Drycker och ansvarsfull alkoholservering 100 p
Barteknik 100 p
Konferens och evenemang 100 p
Kompetenskartläggning 50 p
Digital kompetens 50 p
Totalt antal poäng 900 p

Förkunskapskrav

För att du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen behöver du ha godkända betyg från grundskolan i engelska och svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Informationsmöte

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du gå på ett obligatoriskt informationsmöte. I antagningsprocessen ingår en intervju, därefter sker antagningen till utbildningsplatserna. Plats: Aulan på Rönnowska skolan, adress Bredgatan 22, ingång I.

Arbetsförlagt lärande (APL)

Utbildningen inkluderar minst 15% APL, arbetsplatsförlagt lärande, då du lär dig yrket av en handledare på ett företag. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom vårt utbildningsområde? Då kan vi validera och pröva dina kunskaper. Det betyder att du inte behöver läsa om det du redan kan och att du snabbare kan bli klar med din utbildning.

Ansökan

Du ansöker via vuxenutbildningens webbansökan. Bifoga kopior på alla dina tidigare betyg. Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledare.

Fritt sök

Fritt sök - alla som bor i Familjen Helsingborg kan söka utbildning som är märkt med denna symbol.

Alla som bor i någon av de nordvästskånska kommunerna kan söka (Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga).

Utbildningsanordnare

Rönnowska skolan
Bredgatan 22
Helsingborg

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?