HR-assistent

HR-assistent

Är du intresserad av personalfrågor och trivs bra med att ha mycket kontakt med människor? Är du intresserad av lagar och regler inom arbetsmarknadsområdet? Då kan yrket HR-assistent vara rätt för dig.

Utbildningen ger dig bra kunskaper inom personaladministration, kommunikation, ekonomi, arbetsrätt, ledarskap och organisation. Du lär dig grunderna i de vanligt förekommande programmen Visma Tid och Visma Lön.

Som HR-assistent stödjer du personalchefen på din arbetsplats och du har ofta ganska varierande arbetsuppgifter. Möjliga arbetsplatser för HR-assistenter är tjänsteföretag, skolor, kommuner, banker och bemanningsföretag. Utbildningen innehåller kurser från handels- och administrationsprogrammet utformat för arbete med till exempel administration av anställningsavtal, frågor som rör arbetsmiljö och arbetsrätt samt rekryteringsarbete inom företag och organisationer.

Utbildningen är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen är avgiftsfri, men du bekostar själv kurslitteraturen.

KursstartSista ansökningsdagInformationsmöteLängd
17 augusti 202014 juni 202016 juni 2020 kl. 15:0039 veckor
InriktningPoäng
Orienteringskurs50 p
Information
och kommunikation 1
100 p
Affärskommunikation100 p
Administration 1100 p
Företagsekonomi 1100 p
Affärsjuridik100 p
Personaladministration 1100 p
Ledarskap och organisation100 p
Administration 2100 p
Totalt850 p
Gymnasiearbete (valbar kurs)100 p

Förkunskapskrav

Avklarad grundskola eller motsvarande kunskaper. Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har minst godkänt i kursen Svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Informationsmöte

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du också gå på ett obligatoriskt informationsmöte. Detta äger rum i Hermods lokaler på Berga allé 1.

Arbetsförlagt lärande (APL)

En viss del av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APL). Då följer du en handledares arbetstider. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Ansökan

Du ansöker på webben. Du behöver fylla i en enkät som ligger i webbansökan.
Du ska bifoga kopior på alla dina tidigare betyg.

Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledare. Är du folkbokförd i en annan kommun och behöver vägledning, ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun.

Utbildningsanordnare

Hermods AB
Berga Allé 1
254 52 Helsingborg