Restaurang och livsmedel

Restaurang och livsmedel

Skaffa dig en utbildning för arbete inom restaurang och livsmedel! Du kan välja mellan olika inriktningar som gör att du kan jobba till exempel som kock i restaurang eller storkök, med mat i butik eller med servering.

Utbildningen syftar till att ge dig den kompetens som krävs för att vara attraktiv för en anställning inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Utbildningen inleds med en orienteringskurs på två veckor. Därefter följer kurser enligt ditt val av yrkesinriktning mot olika yrken inom restaurang- och livsmedelsbranschen.

Restaurang- och livsmedel passar dig som är intresserad av mat och vill ha ett yrke där mat och livsmedel är i centrum. Arbetet sker tidvis under högt tempo, därför är det viktigt att du är stresstålig. Yrket innebär också en del tunga lyft och obekväma arbetstider.

Utbildningen är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Du börjar med gemensamma kurser. Därefter väljer du en inriktning. Du kan välja mellan två olika yrkesinriktningar.

InriktningPoäng
Kock - Storkök700 p
Mat i butik500 p
Totalt1200 p

Studerande med ett annat modersmål än svenska kan ha möjlighet att läsa en orienteringskurs i yrkessvenska på 100-200 poäng samtidigt med de andra kurserna. Skolan gör bedömningen om det behövs.

KursstartSista ansökningsdagInformationsmöteLängd
21 september 20209 augusti 202010 augusti kl. 14:0020-59 veckor

Förkunskapskrav

Avklarad grundskola eller motsvarande kunskaper. Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har minst godkänt i kursen SFI D. Bifoga kopior på dina betyg när du ansöker.

Informationsmöte

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du också går på ett obligatoriskt informationsmöte. Plats: Helsingborg Arena, Mellersta Stenbocksgatan 14 (karta).

Ansökan

Du ansöker på webben. Du behöver fylla i en enkät som ligger i webbansökan.
Du ska bifoga kopior på alla dina tidigare betyg.

Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledare.

Utbildningsanordnare

Lernia Utbildning AB
Mellersta Stenbocksgatan 14
254 37 Helsingborg