Grafiska museet

Helsingborg var en gång Nordens ledande grafiska stad. På vårt fina museum kan du följa utvecklingen dit och se och höra hur det gick till innan datorer och digitala pressar tog över branschen.

Stora ledande företag som Allers och Helsingborgs litografiska med flera lade grunden för en utveckling som ledde till att staden blev ett av de viktigaste centrumen för grafisk utveckling i Norden.

På vårt fina museum kan du följa denna utveckling och se och höra hur det gick till innan datorer och digitala pressar tog över branschen. Ett handgjort papper blir till konsthantverk, ett brevpapper går i tryck, servetter får sitt monogram med mera. Varje dag är full av liv och verksamhet. Vi använder den gamla traditionella tekniken som användes innan digitaliseringen och datortekniken revolutionerade branschen.

Vi har tagit tillvara på de gamla trotjänarna vi fått till skänks av våra sponsorer och sätter en ära i att vårda våra maskiner och att använda dem varje dag. Museet drivs av en ideell förening med viss bidragshjälp från kommunen, sponsorer och inte minst våra medlemmar som bidrar inte bara ekonomiskt utan också ideellt ställer upp och bemannar under helger och evenemang.

Museet ligger inne på Fredriksdals museer och trädgårdar.

Adress: Gisela Trapps väg 1, 254 37 Helsingborg

Telefon: 042-10 45 24

E-post: info@grafiskamuseet.se

Organisationsnummer: 8430032402

Webbplats  Facebook