Helsingborgs Scoutkår

Kåren med Scouting i Centrum. I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur gammal du är.

Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Vi startar med barn från årskurs 2 (8 år) och fortsätter hela livet som Rover scout, Over Rover, ledare och förälder.

Scouterna fortsätter att växa och har i dag över 75 000 medlemmar i 220 av landets 290 kommuner. Vi är riksorganisation för drygt ett tusen scoutkårer med aktiv verksamhet för barn och unga – från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Välkommen du med!

Våra lokaler ligger i källaren i Maria Församlingshus, korsningen Södra Storgatan/Prästgatan, bara 5 minuter från Knutpunkten. Våra segelbåtar finns i Norra Hamnen. Vi har också en fin scoutstuga i Aggarp utanför Munka-Ljungby med Hallandsåsen och Västersjön-Rössjön på cykelavstånd.

E-post: info@scouthelsingborg.se

Telefon: 0707-71 26 93