Rydebäcks Museiförening

Vi förmedlar kunskap om Rydebäcks fantastiska historia över en 12 000-årsperiod.

Rydebäcks Museum fanns 2008-2012, men sedan april 2012 saknar vi en lokal för samlingarna och vi arbetar för en permanent lösning. Vi utökar ständigt våra samlingar, vi leder kulturpromenader och samarbetar med skolorna. Vi har historisk information i form av en flyttbar skärmutställning med ett 40-tal stora illustrerade planscher på som vi visar på bland annat Rydebäcks Dag och kulturarvsdagarna. På beställning kan vi hålla föredrag, temadagar och utställningar.

Vår bok med nutidshistoria – ”Rydebäck – från leråker till höghus” – finns att köpa och kan även lånas på biblioteken inom Helsingborgs kommun. Museiföreningen har även en stor kollektion av svartvita bilder. Av dessa närmare hundra bilder om livet i och kring Rydebäcks Gård finns med utförlig beskrivningshäfte på Rydebäcks bibliotek. Rydebäcks Museiförening ingår även i en stödgrupp komponerade av närmare 20-tal fria museer inom Helsingborgs kommun.

Hjälp oss att realisera ett permanent museum där vi kan åter visa upp Rydebäcks långa historia genom att bli medlem i museiföreningen. Även praktiskt stöd, frågor och förslag välkomnas!

E-post: info@rydebackshistoria.com

Telefon: 042-22 20 39, Jenny Aspenberg, ordförande

Webbplats  Webbplats