Bli ambassadör för EU och Europas Framtid

Nu har du som är mellan 16 och 25 år chansen att bli ambassadör för EU och Europas Framtid. Som ambassadör är du och dina ambassadörskollegor med och planerar aktiviteter som ni tror kan skapa kunskap och engagemang för Europas framtid.

Som Ambassadör för Europas framtid är du med och tar initiativ för att planera och genomföra aktiviteter och projekt som leder till att sprida information och samla ihop åsikter om EU, Konferensen om Europas Framtid och de ämnen som tas upp.

Det här gör du som ambassadör

Aktiviteterna som du genomför beror på vad du är intresserad av och vad du är bra på. Är du bra på att tala inför folk kan du hålla en föreläsning inför en skolklass, förening eller politisk grupp om exempelvis klimatförändringar. Är du bra på att leda samtal eller få folk att diskutera kan du vara moderator och hålla i debatter om exempelvis migration. Är du bra på sociala medier, grafisk design, ta bilder eller måla kan du göra kreativa informationskampanjer på en mängd olika sätt. Detta är bara några få exempel på vad du kan få göra.

Oavsett vad din styrka är så kommer du självständigt samt tillsammans med dina ambassadörskollegor att planera aktiviteter som ni tror kan skapa kunskap och engagemang för Europas Framtid.

I din roll som ambassadör för Europas Framtid får du också chansen att vara med vid officiella evenemang där Europa Direkt Nordvästra Skåne är med. Detta är tillfällen du som ambassadör kan få kommunpolitiker, aktivister, Europaparlamentariker, representanter ur den svenska regeringen samt representanter från EU-kommissionen.

Så ansöker du

Låter detta hedersuppdrag som något för dig? Anmäl ditt intresse till oss på Europa Direkt Skåne Nordväst så hör vi av oss så fort vi kan. Läs först igenom Frågor och svar längre ner på den här sidan för att säkerställa att du har all information innan du anmäler dig.


Formuläret tar dig till en annan webbplats och öppnas i nytt fönster.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?