Innovationssatsningen fortsätter efter stadsmässan H22 City Expo

H22 City Expo var en internationell stadsmässa i Helsingborg sommaren 2022. Men H22 slutar inte där, stadens innovationssatsning fortsätter. H22 är mängder av spännande lösningar som ska ge människorna i Helsingborg högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Under 35 dagar, 30 maj till 3 juli 2022, kom världen till Helsingborg och staden fylldes av fascinerande upplevelser.

Du som vill veta mer om stadsmässan kan ta del av reportage och nyheter från H22 City Expo och se vad programmet bjöd på.

Om H22

H22 City Expo var en internationell stadsmässa i Helsingborg sommaren 2022. Men H22 är också resan dit och den fortsatta färden in i framtiden.

Samhället står inför utmaningar. De offentliga intäkterna kommer att minska och fler kommer att vilja bosätta sig i attraktiva städer som Helsingborg. Vi vill samtidigt ha ökad livskvalitet och ännu bättre service. Och det här går att lösa!

Men då behöver vi andra sätt att tänka, smartare teknik och nya lösningar och tjänster. Det är det som H22 handlar om. Stadsmässan H22 City Expo var magneten som skulle locka skarpa hjärnor från hela världen. Längs vägen ska vi tänka, utforska, utveckla, testa och göra.

H22 samarbetar redan med många nationella och globala partners som funderar på hur vi ska kunna bygga våra städer smartare, mer hållbara och bättre. Invånare, staden, näringslivet, föreningslivet och akademin skapar tillsammans livskvalitet ihop med de här innovatörerna.

H22 – The making of a Smarter City är ett initiativ av Helsingborgs stad och de kommunalt ägda bolagen NSR, Helsingborgshem, Öresundskraft, Port of Helsingborg, Helsingborg Arena och Scen samt NSVA.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?