Podcast

I podcasten möter du någon som har fått stöd från Visionsfonden!

Under hösten 2018 gjorde Visionsfonden och Idéslussen en podcast ihop. Podden gick under namnet ”Fail, våga, repeat”. I podcasten möter vi en invånare som fått stöd från visionsfonden för att förverkliga ett projekt i visionens riktning tillsammans med en kollega från någon av Helsingborgs stads förvaltningar som testar idéer med Idéslussen. Läs mer om Idéslussen på Helsingborgs stads intranät.

AVSNITT 1

Avsnitt 1 handlar om gruppdynamik och mansnormer! Tusen tack till våra gäster Magnus Florin från visionsfonden-projektet Manupsweden och Jenny Lindros Nilsson från Tycho Braheskolan.

Lyssna på avsnitt 1 på Soundcloud

Lyssna på avsnitt 1 på Itunes

AVSNITT 2

Ett avsnitt om “att bli vuxen” och normer, klokheter och tankar kopplat till detta. Vi träffar två personer från Helsingborg. Josefine Thorén gör visionsfonden-projektet “Livskunskap” och Andrea Wikhäll testar en liknande idé genom samtal i gymnasieklasser kring tankar om att växa upp, välja, jobba. Vi kör runt i Helsingborg och pratar om gemensamma beröringspunkter mellan de båda projekten och gräver djupare i ämnet; vuxenhet och normer.

Lyssna på avsnitt 2 på Soundcloud

Lyssna på avsnitt 2 på Itunes

AVSNITT 3

Vi snackar integration och Helsingborg med Blerim Salihi och Jiman Taher. Ett avsnitt med mycket hjärna och hjärta. Varför anses integration vara en svår nöt att knäcka? Vilka konkreta förändringar kan alla göra?

Lyssna på avsnitt 3 på Soundcloud

Lyssna på avsnitt 3 på Itunes