Probolinggo i Indonesien

Helsingborgs stad har ett pågående samarbete med staden Probolinggo i Indonesien. Man genomför ett treårigt projekt med fokus på stadsplanering och hållbara transporter, i synnerhet cykling, och utbyter samtidigt erfarenheter i frågor som rör medborgardialog.

Projektet är nu inne på sitt tredje år och avslutas sommaren 2020.

En delegation på sju personer från Probolinggo besökte Helsingborg första veckan i december 2019. Probolinggos nye borgmästare var en av deltagarna. Cykling och demokrati stod i huvudfokus.

Under våren kommer arbetsgrupperna i de båda städerna att utbyta information genom videokonferenser. Ett sista besök i projektet ska genomföras första veckan i juni i Probolinggo. Då ska bl.a. den nybyggda barntrafikskolan besökas. Den har utformats med Helsingborgs barntrafikskola som förebild.

Under veckan i december gjordes också ett besök på Vera Park, vid NSR. Vera Park är en innovativ organisation som har fokus på cirkulär ekonomi. Ett samarbete mellan Probolinggo och Vera Park har redan inletts och kommer fortsättningsvis att möjliggöra samarbete mellan de båda städerna.

Genom partnerskapet kan de två städerna lära av varandra, dela erfarenheter och utforska nya möjligheter och idéer för att stärka de medborgardemokratiska arbetsmetoderna inom stadsplanering och miljö.

Projektet finansieras av ICLD, Svenskt internationellt centrum för lokal demokrati. I projektet medverkar politiker från Kommunstyrelsen och NSR:s ledning, liksom tjänstepersoner från stadsbyggnadsförvaltningen, miljöförvaltningen, och stadsledningsförvaltningen.

Kontaktperson: Peter Book, stadsbyggnadsförvaltningen, mejladress Peter.Book@helsingborg.se.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right