Vecka 14 2023

Lägesbilden i veckan visar på en fortsatt inrapportering av nedskräpning, klotter och skadegörelse runt om på skolor, förskolor och idrottsplatser.

Vid 01.50 tiden natten till lördag den 8 april larmades polisen till Mariastaden i Helsingborg efter att en skottlossning inträffat. En man i 30 års åldern skottskadades och fick lindriga skador. Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.

Staden aktiverade sin EST-grupp (Effektiv samverkan för trygghet) där vi koordinerar olika åtgärder för att skapa trygghet i Mariastaden samt för att stödja polisen i deras arbete. Polisen har arbetat med utökad närvaro i området både i förundersökningssyfte samt för att skapa trygghet. Trygghetsvärdar som representerar staden, är klädda i gula västar och genom sin närvaro skapar de trygghet för stadens invånare och avskräcker de som vill begå brottslighet. De har haft extra närvaro i Mariastaden både under lördagen tillsammans med Röda Korsets första hjälpen grupp, samt under söndagen och efterföljande vardagar.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.