Vecka 8 2023

Fredag eftermiddag den 24 februari angrep en man flera personer i en mataffär på Tågaborg. Mannen greps och är misstänkt för grov misshandel.

I fredags klockan 17.40 larmades polis och räddningstjänst till ICA-butiken Borgen på Tågaborg. En man i 35 års-åldern gick till angrepp mot tre andra personer, inga tillhyggen eller vapen ska ha använts enligt polisen. Fyra personer, inklusive gärningsmannen, skadades. Flera personer fick föras till sjukhus med ambulans, enligt polisen rörde det sig inte om livshotande skador. Gärningsmannen greps och misstänks för grov misshandel. Polis och trygghetsvärdar var på plats under fredag och lördag. Helsingborgs stad samverkade även med Svenska kyrkan.

Under sportlovet har staden även haft föreningsnattvandring i nio stadsdelar för att öka vuxennärvaron. Helsingborgs stad använder nattvandring som en metod för att skapa trygghet bland invånare som rör sig ute i stadsdelarna. Att nattvandra innebär att en grupp ger sig ut och vandrar under kvällstid och kan bland annat stötta unga som behöver någon vuxen att prata med.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.