Administrativ chef till Rönnowska skolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Rönnowska skolan är arbetsplatsen för dig som vill mer! Vi är Helsingborgs stads största gymnasieskola med drygt 1 100 elever inom gymnasie- och vuxenutbildning. Vi har utöver vårt introduktionsprogram även åtta nationella yrkesprogram som tillsammans utbildar mot över 100 yrken!

Vår skola är inne i ett intensivt utecklingsarbete där vi knyter oss närmare de branscher vi utbildar mot. Vårt mål är att bli ett yrkescollege där alla våra program är certifierade av sina branschorganisationer. Vi har två fokusområden som vi arbetar uthålligt med under såväl ett kort som långt perspektiv. Det första är mentorsrollen. Vi är övertygade om att vi kan lyckas ännu bättre med våra elever ju bättre relation vi har till varandra. Det andra fokusområdet är lärandesituationer där vi arbetar kollegialt med vår gemensamma undervisningsstruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker en strategisk och självgående administrativ chef. Du är delaktig i skolans utvecklingsarbete och ingår i skolans ledningsgrupp. Som administrativ chef är ditt ansvar de områden som inte berör undervisning. Du är en person som är trygg i ledarrollen, känner engagemang och vill göra skillnad i arbetet. Du vill fortsätta att utvecklas i din yrkesroll och reflekterar ofta över hur du kan bidra till  verksamhetens behov. Du arbetar mot mål, fokuserar på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du planerar ditt arbete utifrån skolans verksamhetsplan, systematiska kvalitetsarbete och systematiska arbetsmiljöarbete. Med god struktur planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Som chef förstår du din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är bra på att kommunicera och värnar om goda relationer till elever och personal. 

Du kommer även ha ett övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler och vara spindeln i nätet vid lokalförändringar. Vi bedriver utbidning inom åtta yrkesprogram och har flera olika specialsalar och versktäder med olika funktioner och behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har nyfikenhet, vilja att tänka nytt och har kvalitet i fokus.

Du har relevant högskole/universitetsexamen och yrkeserfarenhet av ledarskap. Du har erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system och är van att kommunicera internt och externt. Det är även starkt meriterande om du har yrkeserfarenhet från skola.

Eftersom du bland annat kommer arbeta tajt med oss skolledare sätter vi stort värde på dina personliga egenskaper. Vi söker dig som trivs med koll, men klarar dig utan kontroll. Vi söker dig som gillar struktur och framförhållning, men mår bra i att inte ha alla förutsättningar klara förrän det ibland är försent. Vi söker dig som har ett lyssnande förhållningssätt och skapar goda relationer, men också trivs med att vara chef. 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  8 december

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2159

Publicerad:
2021-11-17

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde Gymnasiet

Kontakt

Håkan Liljeqvist

Rektor

phone 0702-25 71 07

email hakan.liljeqvist@helsingborg.se

Vision Facklig organisation

phone 042-10 50 93