Administrativ chef till Rönnowska skolan

Om arbetsplatsen

Rönnowska skolan är arbetsplatsen för dig som vill mer! Vi är Helsingborg stads största gymnasieskola med drygt 1 200 elever inom gymnasie- och vuxenutbildning. Vi har utöver vårt introduktionsprogram även åtta nationella yrkesprogram som tillsammans utbildar mot över 100 yrken!

Vår skola är inne i ett intensivt utecklingsarbete där vi knyter oss närmare de branscher vi utbildar mot. Vi är ett yrkescollege där alla våra program är certifierade av sina branschorganisationer. Vi har två fokusområden som vi arbetar uthålligt med under såväl ett kort som långt perspektiv. Det första är mentorsrollen. Vi är övertygade om att vi kan lyckas ännu bättre med våra elever ju bättre relation vi har till varandra. Det andra fokusområdet är lärandesituationer där vi arbetar kollegialt med vår gemensamma undervisningsstruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker en strategisk och självgående administrativ chef. Du är delaktig i skolans utvecklingsarbete och ingår i skolans ledningsgrupp. Som administrativ chef är ditt ansvar de områden som inte är direkt undervisningsnära. Du är en person som är trygg i ledarrollen, känner engagemang och vill göra skillnad i arbetet. Du vill fortsätta att utvecklas i din yrkesroll och reflekterar ofta över hur du kan bidra till verksamhetens behov.

Du arbetar mot mål, fokuserar på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du planerar ditt arbete utifrån skolans verksamhetsplan, systematiska kvalitetsarbete och systematiska arbetsmiljöarbete. Med god struktur planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Som chef förstår du din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är bra på att kommunicera och värnar om goda relationer till elever och personal. 

Du kommer även ha ett övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler och vara spindeln i nätet vid lokalförändringar. Vi bedriver utbidning inom åtta yrkesprogram. Vi har över 20 000 kvadratmeter verksamhetslokaler mer flera olika specialsalar och versktäder med olika funktioner och behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har nyfikenhet, vilja att tänka nytt och har kvalitet i fokus.

Du har relevant högskole/universitetsexamen och yrkeserfarenhet av ledarskap. Du har erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system och är van att kommunicera internt och externt. Det är även starkt meriterande om du har yrkeserfarenhet från skola.

Eftersom du bland annat kommer arbeta nära med oss skolledare sätter vi stort värde på dina personliga egenskaper. Vi söker dig som trivs med koll, men klarar dig utan kontroll. Du gillar struktur och framförhållning, men mår bra i att inte ha alla förutsättningar klara förrän det ibland är försent. Vi söker dig som har ett lyssnande förhållningssätt och skapar goda relationer, men också trivs med att vara chef. 

Att jobba i Helsingborgs stad

Vill du vara med och skapa en bättre stad tillsammans med helsingborgarna? Då ska du jobba i Helsingborgs stad. Här kan du använda din kreativitet och drivkraft till att göra livet lättare och tryggare för våra invånare, besökare och näringsliv. Tillsammans med nyfikna och hjälpsamma kollegor gör du skillnad i människors liv, båda idag och i framtiden. Ett bra jobb idag, en bättre stad imorgon.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba i staden.

Övrig information

Intervjuer kommer genomföras den 7 augusti

Sista ansökningsdag: 2024-07-31

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5358

Publicerad:
2024-07-09

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde Gymnasiet

Kontakt

Fackliga företrädare nås via

Helsingborgs kontaktcenter

042-10 50 00

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.