Administratör till Avdelningen flerspråkighet

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Avdelningen för flerspråkighet, lokaliserad på Pedagogiskt Center, är en del av Helsingborgs stads Skol- och fritidsförvaltningen. På Avdelningen flerspråkighet samverkar modersmålsenheten och mottagningsenheten Välkomsten. På avdelningen finns närmare 100 medarbetare där större delen av medarbetarna består av stadens modersmålslärare. Flerspråkighet är en resurs!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan samordna, planera, organisera och utveckla personal-, elev- och ekonomiadministrationen. Arbetet innebär även löpande administrativa uppgifter.

Du arbetar administrativt i nära samarbete med avdelningens ledningsgrupp. Du behöver vara stresstålig och kunna ha många bollar i luften eftersom den dagliga driften är en del av arbetet. På avdelningen flerspråkighet är samordnaren spindeln i nätet mellan våra lärare, skolorna och ledningen på avdelningen. Ingen dag är den andra lik och arbetsuppgifterna och arbetsbelastningen följer skolårets aktiviteter.

Du är en bra kommunikatör som kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. För att trivas i uppdraget tror vi att det är viktigt att du är prestigelös och flexibel, då din roll är väldigt omväxlande. I din vardag har du kontakt med kollegor, skolor och ibland vårdnadshavare det är därför viktigt att du får energi av en händelserik vardag och att du har lätt för att bygga relationer.

Eftersom du är involverad i många olika processer behöver du ha lätt för att både strukturera och prioritera ditt arbete. Har du erfarenhet från något av följande system är det meriterande: Procapita, Skola24 och UNIKUM. Erfarenhet av schemaläggning är också meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Intervjuer kommer äga rum onsdagen den 8/12.

Kvalifikationer

Vi önskar du har en eftergymnasial utbildning inom service management, ekonomi eller liknande. Fördel är om du tidigare arbetat i skolans värld och är bekväm med våra system. För vår verksamhet har dina egenskaper stor betydelse. Du behöver vara strukturerad och kan arbeta självständigt. Du behöver kunna leda dig själv, prioritera, vara stresstålig och serviceinriktad.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-12-07

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100 %

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2256

Publicerad:
2021-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Förvaltningsgemensamt

Kontakt

Agneta Gullstrand

Avdlningschef

phone 070-2107025

email agneta.gullstrand@helsingborg.se

Dobrivoje Kostic

Facklig representant LR

email dobrivoje.kostic@helsingborg.se

Sevim Belirten

Facklig representant Lärarförbundet

email sevim.belirten@helsingborg.se