Affärsutvecklare, partnerskap med näringslivet

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Den 1 april etableras avdelningen ”Kommunikation och näringsliv”  inom stadsledningsförvaltningen. Avdelningen har ett brett uppdrag inriktat på positionering, företagsklimat och kommunikation samt marknadsföring och försäljning. Den består av fem enheter varav en enhet är ”Tillväxt” (arbetsnamn).

Vi utmärker oss genom vår vilja och förmåga att samskapa, såväl internt som externt, förstå marknaden och anpassa oss till kundens situation och behov.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för arbetet med strategiska partnerskap där fokus är på samskapande med näringslivet kopplat till stadens utmaningar. Du tillhör enheten ”Tillväxt” (arbetsnamn) med fokus på investeringsfrämjande verksamhet, strategiskt etableringsarbete både i Helsingborg och inom samarbetskommunerna Familjen Helsingborg. Vidare arbetar enheten med utveckling av partnerskap med näringslivet samt utvecklingsfrågor som etableringen av ett nytt innovationsdistrikt och destinationsfrågor. Inom etableringsområdet finns en särskild inriktning på områden som skapar tillväxt och kunskapsintensiva arbetstillfällen. Målet är att Helsingborg ska bli en självklar och attraktiv plats att testa, investera och etablera sin verksamhet i samt att attrahera besökare och talanger. 

Som affärsutvecklare och ansvarig för strategiska partnerskap med näringslivet kommer du bland annat att leda arbetet med följande frågor:

  • Etablera nya partnerskap med näringslivet och ta vidare partnerskap som skapats under innovationssatsningen H22, med fokus på innovations-satsningar för smarta, hållbara och omtänksamma städer och samhällen
  • Tar fram en partnerstrategi för att attrahera nya partnerskap och utveckling av befintliga partners
  • Säkerställa ett kontinuerligt inflöde av nya partnerskap genom att proaktivt sälja in Helsingborg och bearbeta näringslivet
  • Löpande identifiera och paketera Helsingborgs möjligheter till att testa och samskapa, där våra testbäddar, innovationsinitiativ och innovationsdistriktet är viktiga delar av erbjudandet
  • Säkerställa en effektiv samskapandeprocess och bygga upp arbetssätt och gränsöverskridande processer i nära samarbete med andra enheter, avdelningar och bolag
  • Genomföra partnerträffar och skapa mervärde för vårt partnernätverk

I rollen rapporterar man till enhetschefen. Arbetet sker i ett nära samarbete med övriga enheter inom avdelningen, med andra avdelningar i staden och stadens bolag.

Kvalifikationer

För att komma i fråga för tjänsten krävs minst några års erfarenhet av arbete med partnersamarbeten, gärna i offentlig sektor. Du är van att agera i ”mellanrummen” dvs mellan näringslivet och det offentliga. Du har förståelsen för de olika perspektiven där det affärsmässiga kombineras med att tillsammans ta steg mot stadens gemensamma mål. Konkurrensen om innovations-partnerskap och företagsetableringar är betydande varför vi måste utmana gamla strukturer och vara proaktiva och nytänkande i vårt arbete. Att utveckla goda och förtroendeingivande relationer som leder till konkreta resultat är centralt för uppdraget.

Vi söker en person som kan leda arbetet med strategiska partnerskap och kan ta fram tydliga värdeerbjudande som gör att fler uppmärksammar och väljer Helsingborg som plats för att samskapa i. För Helsingborg är hela världen en spelplan, därför behöver du kunna uttrycka dig väl på engelska, såväl i tal som skrift. Erfarenhet från direkt och indirekt idéburen försäljning, gärna med internationell prägel är meriterande.

För att lyckas i ditt uppdrag har du erfarenhet av liknande uppgifter sedan tidigare samt en utbildning som bedöms som relevant. Du har vana från att ta fram nya metoder och processer för utveckling av ett område på ett kreativt sätt.

Avgörande för att lyckas är din förmåga att söka samspel med aktörer i näringslivet, olika förvaltningar, avdelningar och bolag i staden och offentliga aktörer. Du är kreativ, noggrann, lyhörd och serviceinriktad. Har god självständig förståelse och förmåga att driva ditt uppdrag. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2023-03-31

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Så snart som möjligt

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3931

Publicerad:
2023-03-16

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen

Kontakt

Alexandra Werder Hallonkvist

Affärsutvecklare

alexandra.werderhallonkvist@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.