The application period for this reqruitment has ended.

Äldrepedagog

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi en äldrepedagog till en av våra tre dagverksamheter (Husensjö, Sköldenborg och Café Spaljé).

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Våra dagverksamheter ger social samvaro, aktivitet, träning samt är indirekt ett anhörigstöd, vilket underlättar kvarboende i den egna bostaden.

Just nu befinner vi oss i en förändringsprocess. Målet är att två av våra dagverksamheter ska vara till för personer med kognitiv sjukdom där syftet är att erbjuda personcentrerad vård i anpassad miljö för att upprätthålla aktiviteter och funktioner. Detta för att stärka självkänsla och välbefinnande samt möjliggöra för att hitta nya, meningsfulla och kreativa aktiviteter.

Den tredje dagverksamheten ska ha en funktionsbevarande/höjande inriktning åt personer med förvärvade hjärnskador/fysiska funktionsnedsättningar. Under en begränsad tid ska vi kunna erbjuda fysisk aktivitet för att bibehålla eller förbättra aktivitetsförmågan och motivera till att på sikt ta del av samhällets övriga utbud av träning.

Du arbetar förebyggande, hälsoinriktat och har ett socialt fokus samt ger omvårdnad och service med utgångspunkt i gästernas individuella behov och önskemål. Arbetet utgår från ett jag-stödjande förhållningssätt. Syftet med metoden är att stödja personen med kognitiv sjukdom till att bruka sina kvarvarande funktioner på bästa sätt och det krävs därför att du kan se resurserna hos varje enskild individ.

Aktiviteterna kommer både att bedrivas ute i samhället, med syfte är att bidra till personens självständighet i sitt dagliga liv, samt inomhus för att träna olika förmågor för att kunna leva ett så pass självständigt liv som möjligt i ordinärt boende. Målet är att bibehålla funktioner längre in i sjukdomsförloppet genom stöd och naturlig träning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad äldrepedagog eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning i fördjupad demenskunskap.

Du har ett genuint intresse samt erfarenhet och kunskap av att arbeta med personer med demenssjukdom. Du planerar aktiviteter utifrån gästens önskemål, behov och förmåga och tar tillvara på den äldres egna resurser och möjligheter trots ohälsa för att möjliggöra kontroll över sitt egna liv. Det är viktigt att du är delaktig i att utveckla konkreta metoder och verktyg för att kunna arbeta motiverande, stödjande och hälsofrämjande i det dagliga sociala arbetet med de äldre.

Som äldrepedagog är du lyhörd och relationsskapande i mötet med gästen och dess anhörig, har god empatisk förmåga samt ett professionellt bemötande. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan handleda och stötta kollegor i deras arbete kring gästen gällande aktiviteter och är även själv aktiv i utförandet.

Arbetet innebär även du tar vara på frivilliga resurser och hittar nya samarbetspartners.

Det är ett krav att du kan köra buss som kräver B-körkort.

Övrigt

Sista ansökningsdag: 2019-12-09
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Slutdatum:
2021-03-27. Vikariatet kan komma att övergå till en tillsvidaretjänst.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{