Antagningshandläggare med processledaransvar

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Skol- och fritidsförvaltningen är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan och fritiden för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Vi söker en antagningshandläggare med ett processledaransvar. Du kommer att processleda planering, dimensionering och antagning inom avdelningen för gymnasieplanering, vägledning och forskning på Skol- och fritidsförvaltningen. Delar av vårt uppdrag inom antagning och informationsfrågor gör vi också i samverkan med Familjen Helsingborgs 11 kommuner. Vi arbetar ständigt för att utveckla och förbättra vår verksamhet. Varje medarbetare är viktig och bär ett ansvar för våra gemensamma mål och resultat.

Arbetsuppgifter

Avdelningen ansvarar för övergångar och samverkan, det strategiska och operativa arbetet med studie- och yrkesvägledning samt med forskning och utveckling. Du ingår i den enhet som bland annat har ansvar för planering, dimensionering och gymnasieantagning.

Utifrån din processledning och ditt antagningsarbete säkerställs att rätt målgrupp får tillgång till utbildning genom ansökan, mottagande och antagning. Det sker enligt skollag, gymnasieförordning och samverkansavtal. Uppdraget innefattar gemensam antagning till gymnasieskolans nationella program och sökbara/icke sökbara introduktionsprogram samt till gymnasiesärskolans nationella och individuella program. Du ansvarar också för att ta fram planeringsunderlag gällande utbildningsutbud inom området samt lägger fram organisationsförslag till nämnd för program och inriktningar inom Helsingborgs stads gymnasieskolor. Genom informationsmöten om och inför antagningsåret skapar du och enheten samsyn i förhållningssätt och arbete. Du ansvarar för utbildningsupplägg och omvärldsbevakning gällande antagningsfrågor. Enheten verkar också för att goda övergångslösningar möjliggörs mellan huvudmän inom Familjen Helsingborg och ansvarar för informationsskyldigheten för övergripande gemensam information och informationsinsatser gällande gymnasievalet.

Vi söker en person som vill processleda, driva och utveckla antagningsarbetet operativt och strategiskt utifrån uppdrag och identifierade behov. Du ansvarar utifrån uppdraget för behovsanalys och omvärldsbevakning av utvecklingsarbetet på enhet och inom uppdragsområdet.

Som antagningshandläggare med processledaransvar för planering, dimensionering och antagning på Skol- och fritidsförvaltningen ansvarar du tillsammans med engagerade kollegor för ett arbete med högt fokus på resultat.

Arbetet är både operativt och strategiskt. Du ansvarar för ärenden genom processen från elevens ansökan till antagning. I det administrativa arbetet gör du behörighetsbedömningar av sökande samt informerar om behörighets- och urvalsregler. Du handlägger komplexa ärenden som kräver kontakt med olika skolor, myndigheter och förvaltningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom beteendevetenskapliga eller pedagogiska området eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är självklart meriterande om du har erfarenhet från antagningsarbete. Du har gedigen erfarenhet av arbete inom skola och gärna inom olika skolformer. Du har arbetslivserfarenhet där du är van att ta ansvar och är trygg i din yrkesroll. I ditt arbete här ska du kunna tolka och omsätta de regelverk som styr vår verksamhet.

Du har lätt för att sätta dig in i olika datorbaserade IT-system och förstår hur de hänger samman. Du har systemkompetens som gör att du kan se möjligheter och hållbara lösningar. Du är effektiv och har en förmåga att prioritera utifrån de tidsramar och processplaner vi arbetar utifrån. Du förstår kopplingen mellan resultat, uppföljning och utveckling. Du samarbetar men kan också arbeta självständigt på ett strukturerat sätt. Du är noggrann och beslutsam och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har lätt för att skapa relationer, nätverka och upprätthålla kontakt med nyckelpersoner.
Du ska ha ett intresse för myndighetsfrågor, juridiska frågeställningar, administrativa system och processer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och en god samarbetsförmåga är en förutsättning samt att vilja utveckla arbetet och se sammanhang.

Vi planerar att hålla intervjuer den 8/12 och den 9/12 och de kommer inledningsvis ske digitalt.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-12-04

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3598

Publicerad:
2022-11-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Annette Holm-Persson

Avdelningschef

email annette.holm.persson@helsingborg.se