The application period for this reqruitment has ended.

Arbetsterapeut till våra dagverksamheter

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

 Nu söker vi en arbetsterapeut till våra dagverksamheter Husensjö, Cafe Spaljé och Sköldenborg. Du kommer att arbeta övergripande på alla tre enheterna men utgår ifrån Sköldenborg dagverksamhet.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Våra dagverksamheter ger social samvaro, aktivitet, träning samt är indirekt ett anhörigstöd, vilket underlättar kvarboende i den egna bostaden.

Vi befinner oss i en spännande förändringsprocess där dagverksamheterna förstärks med ett HSL-team. Du kommer att få möjlighet att vara med och skapa en modern dagverksamhet som bygger på akademisk grund och nationella riktlinjer. Målet är att två av våra dagverksamheter ska vara till för personer med kognitiv sjukdom där syftet är att erbjuda personcentrerad vård i anpassad miljö för att upprätthålla aktiviteter och funktioner. Detta för att stärka självkänsla och välbefinnande samt möjliggöra för att hitta nya, meningsfulla och kreativa aktiviteter.

Den tredje dagverksamheten ska ha en funktionsbevarande/höjande inriktning åt personer med förvärvade hjärnskador/fysiska funktionsnedsättningar. Under en begränsad tid ska vi kunna erbjuda fysisk aktivitet för att bibehålla eller förbättra aktivitetsförmågan och motivera till att på sikt ta del av samhällets övriga utbud av träning.

Som arbetsterapeut i dagverksamheten arbetar du i team tillsammans med ytterligare en arbetsterapeut och en sjuksköterska. Ni kommer att göra hembesök hos den kund där bistånd för dagverksamhet önskas. Ni som team kommer att ta beslut som vilar på en strukturerad HSL-bedömning. Ni gör uppföljningar och i samarbete med biståndshandläggare bedömer ni när dagverksamhet inte längre är till nytta för personen.

Som arbetsterapeut ska du kunna handleda personalen på dagverksamheten och arbetet utgår från ett jag-stödjande förhållningssätt. Syftet med metoden är att stödja personen med kognitiv sjukdom till att bruka sina kvarvarande funktioner på bästa sätt och det krävs därför att du kan se resurserna hos varje enskild individ.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Du ska ha förmågan att kunna planera olika aktiviteter utifrån gästernas förmågor och kunna leda aktiviteter, såväl enskilt som i grupp.

Det är meriterande om du har demensutbildning och/eller särskild kunskap gällande kognitiva sjukdomar samt Parkinsons, MS, stroke och psykisk ohälsa. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande verksamhet. 

Du har förmågan att handleda och utbilda personal.

Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning, exempelvis HSL, SoL och LSS.

Du har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-01-31

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse (måndag till fredag)

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Vi tillämpar löpande rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag!

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{