The application period for this reqruitment has ended.

Arbetsterapeut

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 kollegor som på olika sätt möjliggör att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning kan leva ett rikt och självständigt liv.

Vi söker Dig som trivs med att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter och träffa människor i deras hem. Område Syd är uppdelat i 4 geografiska område, med en arbetsterapeut på varje område. Här hjälps vi åt och Du har alltid en kollega att vända dig till. Dessutom har vi undersköterskor som är specifikt fokuserade mot att arbeta tillsammans med HSL-personalen på området.

På område Syd har vi nu en ledig tjänst som innebär att arbeta med personer som bor på landsbygden, i Mörarp/Påarp, och en tjänst mot Råå/Planteringen.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du har det övergripande rehabiliteringsansvaret tillsammans med fysioterapeut. Du ansvarar specifikt för P-ADL och I-ADL genom bedömning, träning, utvärdering och uppföljning samt utprovning och uppföljning av tekniska hjälpmedel utifrån arbetsterapeutens förskrivningsrätt.

I arbetet ingår även att informera, instruera och handleda personal, gäster och anhöriga med avseende på de rehabiliterande, förebyggande insatserna.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du ska vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta självständigt och att handleda andra.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du

• vara legitimerad arbetsterapeut

• ha goda kunskaper inom aktuell lagstiftning, exempelvis HSL, SoL och LSS

• ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana

• inneha B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Missa inte vår rekryteringsdag den 8 november på Helsingborgs Arena, klockan 9-15. Där har du möjlighet att träffa och prata med chefer och medarbetare från olika yrkesgrupper och verksamheter. Även personal från HR finns på plats och svarar på dina frågor. Vi ses väl där?

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.