Ansök

Ärendesamordnare med inriktning ärendeberedning till kommunstyrelsen/kommunfullmäktige och dokumenthantering

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Vi söker en ärendesamordnare med inriktning ärendeberedning till kommunstyrelsen/kommunfullmäktige och dokumenthantering till stadskansliet på stadsledningsförvaltningen. Stadskansliet arbetar med att leda, samordna och utveckla de stadsövergripande processerna kring ärendehantering till nämnd. I stadskansliets uppdrag ingår också ansvar för ärendehanteringen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, administrationen kring stadens förtroendevalda och administrativt stöd till stadens ledning.

På stadskansliet arbetar vi aktivt med förbättringar och utveckling och i det arbetet kommer du att vara en nyckelperson i att kvalitetssäkra och utveckla ärendeberedningsprocessen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Arbetsuppgifter

Som ärendesamordnare med inriktning ärendeberedning arbetar du med att registrera, granska och sammanställa sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. I tjänsten ingår också att förbereda protokoll, expediera beslut samt vid behov ersätta kanslichefen som sekreterare i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

I det dagliga arbetet ingår också att vara förtroendevalda, chefer och medarbetare behjälplig i praktiska och juridiska frågor kring ärendeberedning.

Utöver ärendeberedningen kommer du att arbeta med revidering av kommunstyrelsens dokumenthanteringsplan och på sikt införandet av en processbaserad dokumenthanteringsplan för kommunstyrelsen. Till denna del av tjänsten ingår att hålla utbildningar för medarbetare på stadsledningsförvaltningen om allmänna handlingar och hanteringen av dessa.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort intresse för offentlig förvaltning och med en högskoleutbildning inom samhälls- eller statsvetenskap, juridik, offentlig förvaltning eller liknande. Du ska ha goda kunskaper i kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet från en liknande tjänst i en annan kommun eller offentlig förvaltning.

Tjänsten kräver att du är strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten och bra på att prioritera. Det är även viktigt att du är analytisk, tar egna initiativ och är proaktiv. Du har lätt för att lära och förmåga att snabbt sätta dig in i nya verksamhetsområden och system. Erfarenhet av digitala dokument- och ärendehanteringssystem, som används inom offentlig förvaltning, är meriterande.

Det är viktigt att du är utåtriktad och kan bemöta människor i olika roller i det dagliga arbetet. Det är också viktigt att du kan lyfta blicken och se sammanhang. Att samarbeta, ge god service och bidra till ett gott arbetsklimat är självklart för dig. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper.

Tjänsten som ärendesamordnare ställer krav på att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-09-27. Urval och intervjuer genomförs löpande. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Omfattning: Heltid 

Tillträdesdatum: Tillträde omgående, enligt överenskommelse. 

Antal tjänster:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{