Arkivarie med fotoinriktning

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Om arbetsplatsen

Kulturarv. Blomstrande ängar. Det livslånga lärandet. Prasslande löv och äventyr för små och stora tillsammans. En ståtlig 700-åring. Intressanta utställningar. Och hela Helsingborgs museisamling. Helsingborgs museum är samtidsorienterat, aktuellt och angeläget. Vi arbetar med frågor om kulturarvets roll i en långsiktig samhällsutveckling och dess betydelse för social och miljömässig hållbarhet. Inom museets breda verksamhet ryms bl a besöksmålen Fredriksdal museer och trädgårdar, Pålsjö mölla och borgtornet Kärnan. Museet har omfattande arkiv, bibliotek, konst-, fotografi- och föremålssamlingar. Bildarkivet innehåller cirka 2 miljoner positiva fotografier och negativ. Museiarkivet innehåller ämbetsarkiv, enskilda arkiv och personarkiv, men även en större samling arkivmaterial som hanteras som museiföremål. Vi söker nu en driftig och kunnig arkivarie till museets fotosamling och arkiv.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga uppgiften är medverka i arbetet av förvaltning, utveckling, digitalisering och tillgängliggörande av museets fotosamling samt arkiv. Du kommer att jobba både med museets analoga och digitala fotosamlingar. Du har även koordinerings- och samordningsansvaret för museiarkivet. En viktig del i det vardagliga arbetet är uppordning, inventering och långsiktig planering, registrering i museets samlingsförvaltningssystem Carlotta samt arkivförteckningssystem Visual Arkiv. I arbetsuppgifter ingår att ge service både internt och externt och föreslå eller ta fram efterfrågat material, hantera bildbeställningar samt vägleda i arkivfrågor. Du ska även medverka i utställningsproduktion genom att bland annat söka upp samt föreslå foto- och arkivmaterial. I den interna och externa servicen ingår bildredigeringsarbete inför leverans för olika syften.

I tjänsten ingår också publikt arbete, bland annat ärendehantering rörande arkiv och foto samt att ta emot besökare till arkivet och delta vid olika publika evenemang. Du kommer även arbeta med digital förmedling via bland annat sociala medier, hemsidor och andra digitala arenor.

Kvalifikationer

Den vi söker har utbildning i arkivvetenskap samt utbildning inom andra relevanta ämnen som t.ex. fotografi och kulturvetenskap eller museologi. Du ska gärna ha utbildning och/eller yrkeslivserfarenhet inom digital informationshantering, e-arkivering; långsiktigt digitalt bevarande, strukturering och tillgängliggörande av digital information. Kunskaper och tidigare erfarenhet av arkivering och bevarandefrågor av fotografiska samlingar i arkiv eller museer, såväl analoga som digitala är en stor merit. Du har även erfarenhet av att arbeta med museiarkiv och bildarkiv från förteckning till förmedling samt har arbetat i relationsdatabaser. Du behärskar svenska och engelska språket väl i både tal och skrift. Du ska ha goda kunskaper i photoshop, skanning och digitalt arbete inom området samt erfarenhet av arbete med digital förmedling via sociala medier och andra kanaler. Vi ser gärna att du har kunskap om fotografi och äldre fotografiska tekniker samt har en bred kulturhistorisk allmänbildning. Du har körkort, minst B-behörighet. Det är meriterande med erfarenhet av Visual arkiv samt Carlotta.

Du har god samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera ditt uppdrag på ett enkelt och klargörande sätt. Du är effektiv och uthållig och kan arbeta både i grupp och på ett självständigt sätt kunna ta egna initiativ. Du har ett intresse för dagligt löpande arbete med att ordna och förteckna, men också att jobba publikt gentemot museets besökare. Du ska kunna planera ditt arbete och hålla deadlines. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Självständigt arbete kommer varvas med arbete i grupp.

Tycker du att arbetsuppgifterna verkar spännande och att kvalifikationerna är en beskrivning av dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan till att arbeta med oss!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2023-06-11

Anställningsform: Tills vidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
4165

Publicerad:
2023-05-15

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Kulturförvaltningen

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.